|

KADEM 28 Şubat davasının izini sürüyor

28 Şubat Davası'nın müdahillerinden olan Kadın ve Demokrasi Derneği, davanın 67. duruşmasında hazır bulundu. Kalabalık bir grup ile mahkeme salonuna giden dernek üyeleri, bu davanın sadece mağdurların değil tüm Türkiye'nin davası olduğunu ve dernek olarak sonuna kadar takipte olacaklarını vurguladı.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 27/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 19:01 - 27/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
KADEM 28 Şubat davasının izini sürüyor
KADEM 28 Şubat davasının izini sürüyor

Post Modern Darbe 28 Şubat davasının 67. duruşması Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Tüm Türkiye'nin gözü kulağı 103 sanığın yargılandığı davadayken, son zamanlarda yapmış olduğu faaliyetler ile adından sıkça söz ettiren ve davanın müdahillerinden olan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)de davayı takip etmeyi sürdürüyor.

Tüm Türkiye'nin davası

Kalabalık bir grup ile davayı takip etmeye giden KADEM üyeleri adına konuşan Ayşe Kardaş, binlerce insanın mağdur edildiği ve etkileri hala süren bu davaya yeterince sahip çıkılmadığını dile getirdi. 28 Şubat Davası'nın sadece mağdur edilenlerin değil tüm Türkiye'nin davası olduğunu ifade eden Kardaş, demokrasinin her yerde ve her zaman tecelli etmesini savunduklarını ve mağdur olan insanların vicdanlarının rahat etmesi adına bu davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Başörtülü kadına saldırı kınandı

Geçtiğimiz günlerde başkent Ankara'da ev hanımı Tuğba Köksal'ın trafik tartışmasında başörtüsünün çıkarılıp darp edilmesini de şiddetle kınayan KADEM sözcüsü Ayşe Kardaş, bu olayın 28 Şubat zihniyetinin yok olmadığının göstergesi olduğunu söyledi.


9 yıl önce