|

Kandil uyandı

741. Mevlana'yı Anma Etkinlikleri, “Kandil uyandırma merasimi” ile başladı. “Sevgi ve hoşgörü yürüyüşü” ile devam eden program, Gülbang duası ile sona erdi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:00 - 7/12/2014 Pazar
Diğer
Mevlana’nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın da katıldığı “Kandil uyandırma merasimi” ve “Sevgi ve hoşgörü yürüyüşü” ile başladı. İlk olarak Alaaddin Tepesi yakınlarındaki Mevlana ile Şems-i Tebrizi’nin buluştuğu noktaya yerleştirilen Meracel Bahreyn (İki denizin buluşması) Kandili; Bakan Elvan, Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ile protokol üyeleri tarafından yakıldı.

Protokol üyeleri daha sonra Mehteran eşliğinde Konya Valiliği önüne kadar yürüdü. Mehteran tarafından burada konser verildi. 

BİRLİKTE GÜLBANG

Konya Valiliği önünde başlayan “Sevgi ve hoşgörü yürüyüşü” ise Mevlana Müzesi önünde sona erdi. Müze gezisinin ardından, Mevlana Dergahı Semahanesi’nde sema gösterisi ve bir Mevlevi geleneği olan Gülbang duası yapıldı. Gülbang duasına, o sırada müzede bulunan yerli ve yabancı turistler de eşlik etti.

Müze girişi artık ücretsiz 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları sonrasında Mevlana Müzesi’ne girişler dün 741’inci Vuslat Yıldönümü Anma törenlerinin başlamasıyla beraber ücretsiz oldu. Ziyaretçilere turnikeden geçmeleri için üzerinde “ücretsiz” yazan biletler verildi. Daha önce müzeye giriş ücreti kişi başı 5 liraydı.

#Konya
#Mevlana
#Meracel Bahreyn
9 yıl önce