|

Karakış kapıda

Balkanlar'dan gelen soğuk hava, yılın son gününde kar getiriyor. Marmara Bölgesi ve iç kesimlerde, sıcaklıklar 10-15 derece düşerken, 3 gün boyunca karla karışık yağmur yağacak.

Yeni Şafak
04:00 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 20:57 - 28/12/2014 Pazar
Diğer
Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı ve Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisiyle 2014’ün son günü ile yeni yılın ilk günlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimler, kar yağışlı geçecek, hava sıcaklıklarında 15 dereceye varan düşüşler görülecek. Hafta sonunda ülkenin büyük bölümü yağışlı geçerken, bugün akşamdan itibaren soğuklar etkili olmaya başlayacak. 

YARIN VE ÇARŞAMBA  DİKKAT

Batı kesimlerin, salı gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yapılan son tahminlere göre, bugünü 15 derece civarında geçirecek İstanbul’da salı ve çarşamba günü gündüz en yüksek hava sıcaklıkları, 4 dereceye, Balıkesir’de 14’ten 2 dereceye, Bursa’da 13’den 2 dereceye, Yalova’da 12’den 2 dereceye, Çanakkale’de ise 16’dan 2 dereceye gerileyecek. Düşen hava sıcaklıkları, yağışları kara çevirecek. Marmara’nın büyük bölümünde salı günü karla karışık yağmur beklenirken, yılın son gününde kar yağışı başlayacak. İstanbul’da salı gününden itibaren 3 gün karla karışık yağmur tahmin ediliyor. Bölgede 30 Aralık ile 1 Ocak arasında gecenin en düşük sıcaklıkları 1 ile sıfırın altında 2 derece şeklinde tahmin ediliyor.

ANKARA’DA KAR KONVOYU

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde D-750 karayolu Akyarma mevkiinde buz tutan yolda kayan bir kamyon, kapanan yolda uzun araç konvoyu oluşmasına yol açtı.

Bayrak donduran soğuk

Aşırı soğuk havanın iki günden bu yana etkili olduğu Van’ın Çaldıran İlçesi’ne 5 kilometre uzaklıktaki Ayrancılar Mahallesi’nde her şey dondu. Hava sıcaklığının dün sıfırın altında 35 dereceye kadar düştüğü ilçede, ağaçlar, sular, çatılar hatta cami önündeki direkte bulunan Türk Bayrağı da dalgalanırken dondu. 


Gölcük'te renklerin dansı

Bolu’nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’nda gece hava sıcaklığının sıfırın altında 8 dereceye düşmesi ile göl buz tuttu. Düğün fotoğrafı çektirmek isteyenler, yeşil ile beyazın iç içe girdiği gölün buz tutması ile ortaya çıkan muhteşem güzelliği kaçırmadı.

#Balkanlar
#soğuk hava
#Marmara Bölgesi
9 yıl önce