|

Kardeşliği Venüs'ten değil Mekkeli yetimden öğrendik

Fatih Terim'e göre kardeşlik "birbirini düşünmektir", oyuncu Fatih Hürkan'a göre de, "incinsen de incitmemektir". Yazar Muhsin Kızılkaya ise kardeşliği Kürtçe olarak "Biziz, Bir'deniz, Kardeşiz" diye özetliyor. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ünlüler Diyanet'in hazırladığı tanıtım filminde yeniden kardeşlik üzerine halkı düşünmeye davet ediyor.

00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 02:47 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Kardeşliği Venüs'ten değil Mekkeli yetimden öğrend
Kardeşliği Venüs'ten değil Mekkeli yetimden öğrend

Bu yıl ana teması "Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku" olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde biraraya gelen ünlüler bir hafta boyunca ekranlarda halkı kardeşliğin anlamı ve önemi üzerinde düşünmeye davet edecek.

14 Nisan'da başlayıp bir hafta boyu sürecek etkinlik çerçevesinde aralarında gazeteci, oyuncu, yazar, spor ve din adamı olan çok farklı kesimdeki ünlüler 'Kardeşlik Nedir' sorusuna verdikleri cevapla bir kez daha toplumun farklı kesimlerini kardeşlik üzerine düşünmeye davet ediyor.

"Kardeşliği O'ndan ödünç aldık, O'nun lütfuyla kardeş olduk, biriz, Bir'deniz, kardeşiz" sloganıyla yola çıkan Diyanet İşleri'nin bu önemli projesinde yer alan ünlüler arasında kimler yok ki? Sanatçılardan Orhan Gencebay, Kadir Çöpdemir, Murat Evgin, Murat Göğebakan, Fatih Hürkan, Mustafa Demirci , spor camiasından Fatih Terim, Ömer Erdoğan, Bekir İrtegün, gazeteci ve yazarlardan Fehmi Koru, Muhsin Kızılkaya, Mehmet Altan, Ahmet Taşgetiren, Ahmet Tezcan, İskender Pala, modacı Rabia Yalçın, İHH Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez ile Beyazay Derneği Baykanı Lokman Ayva'nın yanısıra farklı cemaat ve dini grupların temsilcilerinden Burhaneddin Memduhi, Fermani Altun, Selahattin Özgündüz var.

BİZİZ, BİR'DENİZ; KARDEŞİZ

Hülya Koçyiğit ise çekimlerden geç haberi olduğu için katılamadığı için duyduğu üzüntünün büyük olduğunu dile getirdi.

Peki ünlüler ekran karşısında kardeşlik için ne dedi? Fatih Terim, "Kardeşlik birbirini düşünmektir" diyerek kardeşliğin manasını özetlerken, Murat Göğebakan, "Biz aşkı, kardeşliği Venüs'ten değil Mekkeli bir yetimden öğrendik" dedi. Yazar Muhsin Kızılkaya ise Kürtçe olarak , "Biziz, Bir'deniz, kardeşiz" sözleriyle kardeşliği anlattı.


KARDEŞLİK AYNI HEDEFE KOŞMAKTIR

Orhan Gencebay, "Bu vatanın çatısı yaşam kadar kutsaldır. Yaradanım yaratmış dünya anavatandır" dedi.

Fehmi Koru: "Kalpten kalbe yol vardır. Benim kalbimden sizlere mesaj: Bir'deniz, biriz, kardeşiz."

Selahattin Özgündüz (Türkiye Caferiler Lideri): "Kardeşlik birliğin zirvesidir."

Rabia Yalçın (modacı): "O'nunla kardeş olduk kardeşliği unutursak O'nu unuturuz"

Kadir Çöpdemir (oyuncu): "Kardeşlik yanınızdakini yalnızlığa terk etmememektir"

Fatih Hürkan (oyuncu): "Kardeşlik incinsen de incinmemektir çünkü kardeşlik günüdür."

İskender Pala (yazar): Aya göre güneştir kardeş. Hem onu tamamlar hem de ışığını verir.

Fermani Altun (Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı): "Birlik ve kardeşlik için dostluk ve mertlik içinde yarışmamız gerekir Bir olalım diri olalım dirlik olalım"

Ahmet Tezcan: "Çocukluğumda bir büyüğümden duyup çok etkilendiğim bir söz vardı. İmam Ali'nin şiirinde geçer, "Kardeşi olmayan adam sağı olmayan sol gibidir"

Bekir İrtegün (Fenerbahçeli futbolcu): "Hep birlikte aynı hedefe koşmak ve beraber yol almaktır"

Burhanettin Memduhi (Dini lider): Kardeşlik anlayışı iman ve takvadır



12 yıl önce