|

Kardeşlik korosu

Mardin’de şarkılarını beş ayrı dilde seslendiren koro, çözüm sürecine katkı sunmak istiyor. Farklı mesleklerden 75 kişinin görev yaptığı koronun ilk amacı, barış ve hoşgörü mesajını dünyaya iletmek.

Yeni Şafak
04:00 - 21/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:44 - 20/01/2015 Salı
Diğer
Mardin’de, imam, papaz, ev hanımı, elektrikçi ve öğretmen gibi toplumun farklı kesimlerinden bir araya gelen kişiler, oluşturdukları “Mardin Diller ve Dinler Korosu” ile çözüm sürecine katkıda bulunmak istiyor. 

FARKLILIK ZENGİNLİKTİR  

Farklı din, dil ve kültürden insanların yüzyıllarca kardeşçe bir arada yaşadığı Mardin’in sosyo-kültürel yapısını yansıttıkları koroda görev alan 75 kişi seslendirdikleri Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Ermenice şarkılarla, farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü kentin Türkiye’nin yanı sıra dünyada da model olmasını amaçlıyor. Koro Şefi Seçkin Mataracı, kurdukları koro ile hem Türkiye’ye hem de dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vermek istediklerini söyledi. 

MARDİN’DE NE VARSA SAHNEDE

Barışa katkı sunabilecek her türlü organizasyonda sahne aldıklarını dile getiren Mataracı, “Mardin’de ne varsa sahneye onu taşıyoruz. Koromuzda yer alan imam, elektrikçi, kuaför, ev hanımı, müzik öğretmeni ve imamlar Mardin’in zenginliğini yansıtıyor” dedi. 

Amaçlarının Türkiye’nin 81 ili ve dünyanın birçok yerinde konserler vermek olduğunu dile getiren Mataracı, koroya ruh veren hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünü dünyaya taşımak istediklerini kaydetti.
#Mardin
#Seçkin Mataracı
#Mardin Diller ve Dinler Korosu
9 yıl önce