|

Kendini ele verdi

Türkiye''ye karşı ''olumsuz'' açıklamalarıyla gündeme gelen Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, ALS hastalığına dikkat çekmek isterken kendini ele verdi.

.
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 23:44 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Kendini ele verdi
Kendini ele verdi
UYUŞTURUCU AĞACI YETİŞTİRİYOR

Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir''in ALS hastalığına dikkat çekmek için üzerine buzlu su döktüğü sırada çekilen videoda, evin balkonunda kenevir bitkisi olduğu görülmesi ülkede tartışmalara neden oldu. Cem Özdemir, ALS hastalığına dikkat çekmek amacıyla üzerine buzlu su döktüğü anın görüntüsünü 22 Ağustos''ta bir sosyal paylaşım sitesinde yayınladı. Söz konusu videoda Özdemir''in evinin balkonunda görünen yeşil yapraklı bitkinin ''kenevir'' olduğu anlaşılıyordu.

HAKKINDA İŞLEM YAPILAMAYACAK

Ülkede bu konuda başlayan tartışmalar üzerine açıklama yapan Özdemir, ''Evet o bir kenevir bitkisidir. Biz Yeşiller özgürlüğün dostlarıyız. Bir kişi kenevir bitkisini oluşturacağı riskleri de göz önünde bulundurarak kullanmak istiyorsa bu özgür toplumlarda bireyin kendisinin vereceği karardır'' ifadelerini kullandı. Almanya Federal Parlamentosu''nda milletvekili olan Cem Özdemir''e siyasi dokunulmazlığı nedeniyle hakkında herhangi hukuki işlem yapılmayacağı belirtildi.


10 yıl önce