|

Kırıp döktüğümüz bizim platform

James Bond serisinin son filmi 'Skyfall'un yapımcısı Wilson, düzenlediği basın toplantısıyla tarihi tahrip ettikleri iddialarını reddetti. Wilson, 'Motosikletler, orijinal çatılar üzerine 135 bin lira masrafla, gerçeğinin birebir aynısı olarak inşa ettiğimiz platformlarda hareket ediyor' dedi.

Aa
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 23:00 - 21/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Kırıp döktüğümüz bizim platform
Kırıp döktüğümüz bizim platform

James Bond filmleri serisi yapımcılarından Michael G. Wilson, İstanbul'da süren 'B23-Skyfall'un çekimleri sırasında Kapalıçarşı'ya zarar verildiği iddiaları üzerine basın toplantısı düzenledi. Serinin 2. filmi olan 'Rusya'dan Sevgilerle'nin bazı çekimlerinin de yaklaşık 50 yıl önce burada yapıldığını hatırlatan Wilson, şimdiye kadar dünyanın hemen hemen her ülkesinde çekim yaptıklarını ve yine davetler aldıklarını aktardı.

GÖRDÜKLERİNİZ BİRER İLLÜZYONDU

Wilson, Kapalıçarşı ve çevresinde çatılarda motosikletlerle çekim yapıyor göründüklerini; ancak motosikletlerin, orijinal çatılar üzerine 135 bin lira masrafla, gerçeğinin birebir aynısı olarak inşa edilen platformlar üzerinde hareket ettiğini anlattı. Wilson şöyle konuştu:

'Birkaç gün sonra motosikletin çarptığı binaya giderseniz, orada bir bina olmadığını göreceksiniz. Onu da biz kurduk. Bir de Kapalıçarşı'nın bir camının kırıldığı, motosikletin oradan içeri girdiği söylenmişti. Orada büyük bir açıklık vardı, biz daha küçük hale getirdik ve pencere ekledik. Dolayısıyla yine kendi setimizi kullanmış olduk.' Wilson, illüzyonların her zaman başarılı olmadığına da işaret ederek, motosiklet kullanan dublörlerden birinin hedefi şaşırması sonucunda mağazalardan birinin camının kırıldığını, zararı karşılamak için yaptıkları teklifin henüz cevabını bulamadığını da sözlerine ekledi.


O gazeteci Hollywood'a gitsin

Michael G. Wilson, film çekimi bahanesiyle Suriye'ye silah kaçırıldığı iddiası konusunda ise birilerinin bu iddiayı ciddiye alması durumunda set ekibinin güvenliğinin tehlikeye girebileceğini belirterek, 'Bu haberi yapan arkadaşa bir tavsiyem var. Gazeteciliği bıraksın, Hollywood'a gidip film yapsın. Çünkü çok canlı bir hayal gücü var' dedi. Filmin Türkiye'deki çekimlerinden sorumlu olan Anka Film'den Ali Akdeniz de Türkiye'nin tercih edilmesinde, Kültür ve Turizm, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları, TCDD'den verilen sözler ile daha önce bu kadar büyük bir projede kullanılmamış doğal mekanların etkili olduğunu kaydetti.


Daniel Craig geliyor

Başrol oyuncusu Daniel Craig'in bugün Türkiye'ye geleceğini ve yaklaşık 3 hafta kalacağını, Naomi Harris gibi bazı oyuncuların ise geldiklerini ve toplam 5 hafta kadar burada kalacaklarını belirten Wilson, Fethiye'deki çekimlerde bazı küçük rollerde Türkiye'den oyuncuların da yer alacağını, çekim ekibinin de yaklaşık 250 kişilik büyük bir bölümünün Türkiye'den oluşturulduğunu söyledi.


12 yıl önce
default-profile-img