|

Kirli oyunun kodları

Türk sineması, 2015’e hızlı giriyor. 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerini konu alan “Kod Adı K.O.Z.” önümüzdeki ay izleyiciyle buluşacak. Film konusu ve oyuncu kadrosuyla ses getirecek.

Yeni Şafak
04:00 - 22/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:50 - 21/01/2015 Çarşamba
Diğer
Geçen yıl yüksek bütçeli Hollywood yapımlarıyla kıyasıya rekabet eden ve başarılı bir yılı geride bırakan Türk sineması, bu yıl da çok sayıda yapımla seyirci karşısına çıkıyor. Bu filmlerden en çok dikkat çeken ise gelecek ay sinemaseverlerin karşısına çıkacak olan polisiye casusluk türündeki “Kod Adı K.O.Z.”. 

Yargı ve polis teşkilatlarındaki yapılanmaları, MİT’ten basına yansıyanları, istihbarat şefinin ifade vermek için çağrılmasını, Gezi olaylarını, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının hedeflerini işleyen filmin yönetmenliğini Celal Çimen üstlenirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan rolünde Cem Kurtoğlu yer alıyor. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ise Hakan Ural canlandırıyor. 

ÇANAKKALE’YE SON MEKTUP

Tarihi türdeki “Son Mektup” ise, martta vizyona çıkacak. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini, Özhan Eren yaparken, başrolleri Tansel Öngel ve Nesrin Cavadzade paylaşıyor. Çanakkale Savaşı’nı beyaz perdeye taşıyan yapımın kadrosunda ayrıca Hüseyin Avni Danyal, Bülent Şakrak, Barbara Sotalsek gibi isimler yer alıyor.

20 günde 2 milyon seyirci

Yönetmen ve senarist Mahsun Kırmızıgül’ün dördüncü uzun metrajlı filmi, dram komedi türündeki “Mucize”, yeni yılda beyaz perdede adından söz ettirmeyi başardı. 1960’lı yıllardaki Türkiye’nin panoramasına ışık tutan filmde, Egeli bir öğretmeninin (Talat Bulut) Anadolu’nun ücra bir köşesine sürgüne gidişi işleniyor. Vizyona girdiği ilk haftasonu yarım milyon seyirciye ulaşan filmi 2,5 haftada 2 milyondan fazla kişi seyretti. 

#Türk sineması
#MİT
#Gezi
9 yıl önce