|

Komplo beyazperdede

17 Aralık darbe girişimini anlatan ''Kod Adı: K.O.Z'' filmi için geri sayım başladı. Önümüzdeki ay çekimleri başlayacak film, Şubat 2015''de vizyona giriyor. Filmde, Recep Tayyip Erdoğan''ı Orhan Kılıç canlandıracak.

Kübra Sönmezışık
00:00 - 18/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:41 - 17/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Komplo beyazperdede
Komplo beyazperdede

17 Aralık operasyonunu anlatan ''Kod Adı: K.O.Z'' filmi Şubat 2015''te vizyona giriyor. Politik gerilim türündeki filmin çekimleri önümüzdeki ay başlıyor. Daha önce Mehmet Akif Ersoy''u canlandıran Orhan Kılıç, bu kez Recep Tayyip Erdoğan olarak seyirci karşısına çıkacak. 17 Aralık darbe girişimi sırasında Başbakan olan Erdoğan''ı canlandıracak olan Kılıç, Tayyip Erdoğan karakterini oynamanın kendisi için bir şans olduğunu söyledi. Kılıç ''Recep Tayyip Erdoğan kararlı, konuşma ustası, çok karizmatik ve babacan bir karakter. Bu herkese nasip olmayan bir insani özelliktir. Ben bir sanatçı olarak böyle bir karakteri oynamaktan gurur duyuyorum'' dedi.

SÜRECİN TAMAMI MASAYA YATIRILDI

Filmde yargı ve polis teşkilatındaki yapılanma, MİT Müsteşarı''nın ifadeye çağrıldığı gece, Gezi olayları, MİT tırlarına yapılan operasyonlar gibi konular masaya yatırılıyor. Yönetmenliğini Celal Çimen''in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Orhan Kılıç, Tolga Karel, Hazım Körmükçü, Hakan Ural yer alıyor.


10 yıl önce