|

Kültür ve sanatın en büyükleri

2013 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, törenle sahiplerine verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen ödüllere, Müzeyyen Senar, Ahmet Yakupoğlu, Nuri Pakdil ve Cüneyt Arkın layık görüldü.

.
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:10 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Kültür ve sanatın en büyükleri
Kültür ve sanatın en büyükleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen 2013 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Resim Heykel Müzesindeki törende, ulusal ve uluslararası platformlarda Türkiye''yi kültür ve sanat alanında başarıyla temsil ettikleri, eğitsel çalışmalar gerçekleştirdikleri, hizmet ve eserlerini gelecek nesillere başarıyla aktardıkları ve kültür sanata gönül birliği içinde hizmet verdikleri gerekçesiyle Müzeyyen Senar, Ahmet Yakupoğlu, Nuri Pakdil ve Cüneyt Arkın ödüle layık görüldü.

DEVLETLERİN MEDARI İFTİHARI

Ankara Devlet Halk Müziği Korosu''nun konseriyle başlayan programda, daha sonra ödül alanların hayatlarının anlatıldığı kısa film sunuldu. Rahatsızlığı nedeniyle gelemeyen Müzeyyen Senar''ın adına ödülü kızı Feraye Işıl, Neyzen Ahmet Yakupoğlu''nun adına da manevi kızı Havva Sökmener aldı. Burada konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçı ve kültür insanlarının devletlerin medarı iftiharı olduğunu söyledi. Çelik, 1979 yılından bu yana verilen ödüllerin sanat emek ve değerlerin, takdir ve kıymet bilirlikle taçlandırılmasının somut bir örneği olduğunu ifade etti.

ŞÖHRETTEN DAHA ÖNEMLİ

Ödüllerin, hem sahipleri hem de verenler için gurur ve övünç kaynağı olduğunu belirten Çelik, ''Ülkemize ve milletimize en büyük katkıyı, kültür sanat ve bilim insanlarımızın kıymetini gerçek manada idrak ettiğimizde yapacağımızın altını çizmek istiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu. Müzeyyen Senar''ın kızı Feraye Işıl ise annesinin kalbinin ve ruhunun salonda olduğunu dile getirerek, ''Unutulmamak, hatırlanmak bir sanatçı için şöhretten daha önemli. Sanatçılarımızı unutmayın olur mu?'' ifadesini kullandı.


10 yıl önce