|

Kur'an-ı Kerim meali okuma yarışması yapılacak

Geçen yıl İstanbul'da yapılan “Kur'an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması” bu yıl Türkiye'de 18 Merkez'de 25 Nisan 2010'da yapılacaktır.

00:00 - 7/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 11:17 - 7/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Kur'an-ı Kerim meali okuma yarışması yapılacak
Kur'an-ı Kerim meali okuma yarışması yapılacak

Kuran'ı Kerimi anlayarak okumak, bu doğru okuma biçimini yaygınlaştırmak ve yaratıcının öğretilerini erdemli bir yaşam biçimine dönüştürmek amacıyla yola çıkılarak oluşturulan “Kuran'ı Anlama Platformu” 2010'daki “Kur'an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması”nı iki aşamada yapacak.



Genel Sınav 25 Nisan 2010 tarihinde Alanya, Antalya, Batman, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Tokat ve Trabzon'da gerçekleştirilecek.


Sınava katılmak için www.kuranianlamaplatformu.com internet sitesinden online kayıtlar başladı.. Geçen yıl Türkiye'nin dört bir tarafından ve yurtdışından katılanlarla yaşanan sınav coşkusunun bu yıl 18 merkezde eşzamanlı yapılacak sınavda da yaşanacağı ümit ediliyor.


Katılımcıların açıklanan ödülleri alabilmek için 120 dakika ter dökecekleri sınav sonunda her adaya bir adet Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hafız boy Kur'an-ı Kerim Meali verilecek.


Bu yıl İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasında ve Yurdumuzun 17 merkezinde gerçekleştirilecek sınavın, önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin diğer illerine de yayılması hedeflenmektedir. Geçen yıl yaşanan tecrübenin bir başlangıç olduğunu, bundan sonra da daha fazla kişi ve kuruluşun projeyi sahiplenmesi ile bu sınavın her yıl tekrarlanan büyük bir organizasyona dönüşeceği ümit edilmektedir.


Sınav sorularının, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an Meali dikkate alınarak hazırlandığı yarışmaya katılabilmek için 15 yaş ve üzeri herkes için, hiçbir öğrenim durumu ve cinsiyet sınırlaması söz konusu değildir. 4 yanlışın 1 doğru cevabı iptal ettiği sınavda boşluk doldurma ve seçenekler arasından tercih yönteminin geçerli olduğu test sistemi uygulanıyor. Bilenler için cevapları son derece kolay olan soruları doğru cevaplayabilmek için Kur'an'ı Kerim Mealini okumuş ve anlamış olmak gerekiyor.


25 Nisan 2010 tarihinde illerde yapılan Genel Sınavın sonuçları internet üzerinden açıklanacaktır. İstanbul'da 8 Mayıs 2010 tarihinde Final Sınavından sonra 09 Mayıs 2010 tarihinde ki ödül töreninde dereceler açıklanacak ve ödüller sponsorlar tarafından verilecek.


14 yıl önce