|

Kurbanlıkların şampiyonu!

Katıldığı güreşlerde çok sayıda birincilik elde eden Yörükbeye isimli devenin hikayesi şampiyonluktan kurbanlığa uzandı. Yörükbeyi artık güreşemediği için bugün kurban edilecek.

Aa
00:00 - 6/11/2011 Pazar
Güncelleme: 02:30 - 6/11/2011 Pazar
Yeni Şafak
Kurbanlıkların şampiyonu!
Kurbanlıkların şampiyonu!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde katıldığı güreşlerde çok sayıda birincilik elde eden 'Yörükbeyi' isimli deve, kurbanlık olarak kesilmek üzere 8 bin 500 liraya satıldı. Deve yetiştiriciliği ve deve güreşleriyle ünlü İncirliova ilçesindeki kurbanlık pazarında büyükbaş hayvanlar arasında develer de dikkati çekiyor. Geçen yıllarda özellikle Antalya'da yüzlerce güreş organizasyonuna katılan ve birincilikler elde eden Yörükbeyi adlı deve de yaşlanınca kurbanlık oldu. Pazara gelen vatandaşların ilgisini çeken deve sıkı pazarlıklar sonucu 8 bin 500 liraya satıldı. Her yıl kurban olarak birkaç tane deve sattığını, Aydın dışından da kurbanlık deve almaya gelenler olduğunu dile getiren Kaya, "Yörükbeyi 10 yaşında. Bugüne kadar sayısız güreşe katıldı ve çok büyük başarılara imza attı, şampiyon oldu. Ancak yaşı ilerlediğinden artık güreş devesi olamayacağı için biz de kurban olarak pazara çıkardık' dedi.

ETİ LEZZETLİ DİYE ALDIM

Kaya, devenin yaklaşık 400 kilo eti olduğunu dile getirdi. Yörükbeyi'ni kurban etmek üzere satın alan Ersin Kaman da deve etinin çok farklı bir tadı olduğunu, bu nedenle kurbanlık olarak deve keseceklerini ifade etti.



12 yıl önce