|

Kurşun atmadan tatbikat

Arma adlı bilgisayar oyununa Mehmetçik’i ekleyen ekip, şimdi de Türkiye’ye özel savaş simülasyon programı hazırlıyor. Savaş alanını gerçekçi şekilde canlandıran program, eğitim kazalarının önüne geçecek.

Yeni Şafak
04:00 - 16/12/2014 Salı
Güncelleme: 23:20 - 15/12/2014 Pazartesi
Diğer
Daha önce dünyanın en çok oynanan FPS oyunlarından “Arma” ya Türkçe yama hazırlayarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet personelini oyuna dahil eden Turkish Mod Team ekibi, şimdi de ordumuza yerli savaş eğitim simülasyon programı yapmaya hazırlanıyor. Ekip, Arma’yla birlikte ABD ordusu başta olmak üzere birçok ülke ordusunca kullanılan savaş eğitim simülasyonu VBS 2’yi de üreten firmayla görüşmelere başladı. 

GÜVENLİ VE MASRAFSIZ EĞİTİM

TSK ile de görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Turkish Mod Team üyesi Mehmet Tozlu, şunları söyledi: “Şirketle irtibata geçip kendi ordumuz için bir eğitim simülasyonu yapmak istediğimizi belirttik. TSK ile yaptığımız görüşmelerde bu teklifimize olumlu baktılar. Şu an firma ile görüşmeler sürmekte.  Bu program sayesinde hem gerçek eğitim tatbikatlarında yaşanabilecek kazalar en aza indirilecek hem de büyük tasarruf sağlanmış olacak.”

ALTAY VE ATAK DA OYUNA GİRDİ

Arma” ve “Arma 2” oyunlarına Türkçe yamalar hazırladıklarını hatırlatan Tozlu, yeni piyasaya çıkan ‘Arma 3’ için de yama hazırladıklarını söyledi. Ön sürümünü hazırladıkları yamayı testlerin ardından oyun severlerin beğenisine sunacaklarını söyleyen Tozlu, TSK ve Emniyet envanterine yeni giren teçhizat, silah ve araçları eklediklerini vurguladı. Bu yamayla Arma 3’e; Milli piyade tüfeği, Altay tankı, ATAK helikopteri, zırhlı personel taşıyıcı ‘Kirpi’ gibi araçları da oyuna dahil edilecek.
#FPS
#Arma
#TSK
9 yıl önce