|

Kurt adam Taksim'e çıksa fena dayak yer

Musallat'ın yönetmeni Mestçi, “Türk insanı şeytan, vampir ya da kurt adamdan korkmuyor. Bir kurt adam, geceyarısı Taksim'de dolaşmaya kalksa çok pis dayak yer” dedi

Ömer Çakkal
00:00 - 26/11/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:03 - 26/11/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Kurt adam Taksim'e çıksa fena dayak yer
Kurt adam Taksim'e çıksa fena dayak yer

Türk Sineması'nın son yıllarda hem üretimde, hem de gişe rakamları açısından yükselişe geçmesinden 'korku' türü de nasibini aldı. Büyü, Gen, Araf, Dabbe gibi filmlerin ardından geçtiğimiz hafta Musallat filmi de gösterime girdi. Film, bir cinin, genç bir kadına musallat olmasını işleyen konusu ile hayli ilgi çekti. Salondan çıkan izleyicide olumlu etki bırakmasına karşın Mahsun Kırmızıgül'ün Beyaz Melek'inin yoğun PR çalışması altında ezilip dikkatlerden kaçan Musallat'ın yönetmeni Alper Mestçi ile konuştuk. Alper Mestçi'nin kariyeri bir hayli çeşnili. Şok, Radar, Hızar, Beyaz Show, Zaga, Zoka, Dikkat Şahan Çıkabilir, Bir İş İçin Lazım gibi TV programlarının editör ve yönetmenliğini yapan Mestçi, ShockHaber adlı bir internet sitesinde editörlük yaptı. Takıntılar, Saçmalama ve Radar Oldum adlı üç kitabın yazarı olan Mestçi, Musallat'ın setini basan bir cin olmadığından yakınarak, “Keşke olsaydı da medyada biraz haberimiz çıksaydı” dedi.

MUSALLAT TAM BİR TÜRK KORKU FİLMİ

“Türkiye'de bir korku filmi yaptığınızda direk yenik başlıyorsunuz işe” diyen Mestçi, şöyle devam etti: “Bizdeki bütçe, teknoloji Batı'nın çok gerisinde. Hepsinden öte izleyicisi çok sınırlı. Ülkemizde 150 bin kişilik korku filmi kemik kitlesi olduğunu tahmin ediyorum. Ama 40 binde kalan da korku filmimiz de var, 500 binlerin üzerine çıkanlar da. Çok fazla Türk filmi çekildiği için, gişe rakamları bölünüyor. Toplam sayıda yükselme olsa bile film bazında rakamlar düşüyor.”

Musallat'ı tam bir Türk korku filmi olarak niteleyen Alper Mestçi, filminde İslami öğeleri kullandığını anlattı ve ekledi: “Batıda katedraller var. 8 bin tane insan cesedi mumyalanmış bir halde katedralde tutuluyor. Sonra sinemacılar bundan yola çıkarak onlarca zombi filmi çekiyor.”


Doğulular korkmuyor

Doğu'nun korku öğelerinin Batı'nınkilere kıyasla daha az olduğunu anlatan Mestçi, “Örneğin Türk insanı şeytan, vampir ya da kurt adamdan korkmuyor. Kanımca bir kurt adam ya da vampir, geceyarısı Taksim'de yalnız dolaşmaya kalksa çok pis dayak yer. Yani vampir falan bizi korkutamaz. Bizde komedinin bile şifresi çözülmemiş. Halen küfürlere gülüyoruz. Korkunun matematiğini çözmek ise çok daha zor. Filmimi Türkiye şartları içinde değerlendirin” dedi.




16 yıl önce