|

Kurtlar Vadisi Pusu "Haşhaşiler" ile geliyor

Kurtlar Vadisi Pusu Haşhaşiler adlı yeni proje ile Selçuklu İmparatorluğu’nun en görkemli dönemlerini anlatacak. Yapımda Alparslan, Hassan Sabbah, Nizam-ül Mülk ve Ömer Hayyam gibi karakterler de yer alacak. Kurtlar Vadisi Pusu ekibinin yeni projesi büyük ses getirecek gibi gözüküyor.

12:12 - 10/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:23 - 10/12/2014 Çarşamba
Diğer
YENİ DİZİNİN EN İLGİNÇ DETAYI HAŞHAŞİLER

Pana Film sürpriz bir proje ile adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Kurtlar Vadisi'ni de yapan Pana Film'in yeni projesinin konusu 'Haşhaşiler' olacak.


Kulislerden sızan bilgilere göre, proje Selçuklu İmparatorluğu’nun en görkemli dönemlerini anlatacak. Yapımda Alparslan, Hassan Sabbah, Nizam-ül Mülk ve Ömer Hayyam gibi karakterler de yer alacak.


Hassan Sabbah’ın liderliğini yaptığı 'Haşhaşi'lerin teşkilatının da Selçuklular'a yönelik faaliyetlerinin de anlatılacağı dizide Alamut Kalesi de var. Pana Yazım Grubu tarafından kaleme alınan yapımın tarih danışmanlığını Prof. Dr. Mehmet Çelik yapıyor. Oyuncu kadrosu sır gibi saklanan yapımın yakında izleyici karşısına çıkması bekleniyor. Pana Film’in yakın dönem planları arasında dizi projesi ile birlikte ‘Alparslan’ konulu bir film de yer alıyor.


RAMİZ DAYI’DAN HASAN SABBAH’IN HİKÂYESİ

Ezel dizisinin Ramiz Dayısı (Tuncel Kurtiz) sözleri ve özdeyişleri ile Türkiye'nin gündemine oturmuştu. İşte, 2009 yılının Aralık ayında Ezel dizisinin popülaritesinin zirvesinde iken Ramiz Dayı’nın anlatmış olduğu Hasan Sabbah hikâyesi.


HASAN SABBAH KİMDİR?

Hasan Sabbah (1034 – 1124), Büyük Selçuklu Devleti zamanında yaşamış olan, tarihin eski ezoterik ve Batıni örgütü Haşhaşileri kuran ve ölene kadar liderliğini yapan İranlıdır. Tarihteki en gizemli insanlardan biri olarak adı geçer.


HAYATI:

İran’da Kum kentinde dünyaya gelmiştir. Zamanın önde gelen okulllarında okuma şansı bulmuştur. Ailesiyle birlikte Rey şehrine gittiğinde burada Şii inancının önderleriyle temas etmiş ve Şiiliği benimsemiştir. Dini çalışmalarını geliştirmek için Fatimilerin hakim olduğu Kahire’ye gitmiştir. İran’a döndüğünde Selçuklu Türk sarayında yüksek bir memuriyetle işe başlayacaktır. Ünlü yönetici Nizamülmülk’ün emrinde çalışmaya başlayacaktır.Bu aşamadan sonra hayat hikayesinde belirsizlik başlar. Bazı iddialara göre Nizamülmülk, Ömer Hayyam ve Hasan Sabbah birlikte aynı dönemlerde öğrencidirler ve kim hayatta en çabuk yükselirse diğerlerine yardım edecektir. Bu efsanenin doğruluğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır. Bundan sonra kesin olarak bilenen ise Hasan Sabbah’ın yoğun dini çalışmalarından sonra örgütlenmeye başladığı ve Alamut kalesini ele geçirip burada üslenmesidir.

#kurtlar vadisi pusu
#haşhaşiler
#Selçuklu imparatorğlu
#pana film
9 yıl önce