|

Letonyalı sniper bizim uşağı kalbinden vurdu

Letonya ordusunda keskin nişancı olarak görev yapan genç kız, internette tanışıp aşık olduğu Trabzonlu Hasan Yılmaz ile evlendi.

Cihan
00:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 23:32 - 15/07/2007 Pazar
Yeni Şafak
Letonyalı sniper bizim uşağı kalbinden vurdu
Letonyalı sniper bizim uşağı kalbinden vurdu

Letonya ordusunda “sniper” olarak görev yapan Zaiga Elizabete Carina, 9 ay önce internette tanışıp aşık olduğu Türk genci Hasan Yılmaz'la Trabzon'da evlendi. Trabzon Belediyesi Halkla İlişkiler Bürosu'nda çalışan 33 yaşındaki Hasan Yılmaz ile 22 yaşındaki Zaiga Elizabete Carina, 9 ay önce internette tanıştı.

ÇİFTE DÜĞÜN YAPTILAR

Her gün yazışan çiftin ilişkisi zamanla aşka dönüştü. 5 ay önce ilk kez İstanbul'da buluşan Elizabete ile Hasan daha sonra Letonya - Türkiye arasında adeta mekik dokumaya başladı. Hasan, bir süre Elizabete'nin ailesiyle yaşadığı Letonya'nın başkenti Riga'da kalarak sevdiği kızın ailesini tanıma fırsatı buldu. Riga'da evlenme kararı alan çift, ilk düğünlerini 5 Temmuz'da Riga'da yaptı. Çiftin ikinci düğünü ise, Türk geleneklerine göre bugün Trabzon'un Ganita mevkiindeki bir aile gazinosunda yapıldı.

Hasan Yılmaz, “Chat sitesinde dolaşırken, 'Merhaba' dedim, o da buna karşılık verdi. Birbirimizi tanıdıktan sonra ilişkimiz aşka dönüştü. Sonunda da evlenerek mutluluğumuzu pekiştirmiş olduk. “ dedi.

ORDUDAN AYRILDI

Eşiyle birçok ortak yönleri olduğunu belirten Yılmaz, “İlk konuşmalarımız ekonomi, fotoğraf ve askerlik üzerine oldu. Eşim Letonya ordusunda 1 yıl keskin nişancı olarak görev yaptı. Evlenmeye karar verdikten sonra ordudan ayrıldı. Şimdi fotoğrafçılık yapıyor” diye konuştu.

Gelin Elizabete ise, Yılmaz'ı ilk gördüğünde hiç yabancılık hissetmediğini vurgulayarak, “Çünkü aradığım insandı” dedi.

17 yıl önce