|

Lezzetin 7. yüzyıl tarifleri

7’nci yüzyıl İslam mutfak kültürü, kitap oluyor. 7 dilde yayınlanacak kitapta, hadisi şeriflerden de yararlanılarak oluşturulmuş tarihi yemek tarifleri var.

04:00 - 17/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:49 - 16/01/2015 Cuma
Diğer
“Selçuklu Mutfağı” adlı eseriyle, “Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı Ödülü”ne layık görülen Muhammed Ömür Akkor, hadislerden de esinlendiği “7’nci Yüzyıl ve Sonrasında İslam Mutfak Kültürü ve Yemekleri” adlı araştırmasını tamamladı. Şef Akkor, “Selçuklu Mutfağı” kitabının 3 dile çevrildiğini hatırlatarak, bu kitabın da mayıs ayında 7 dilde 50 ülkede aynı anda yayımlanacağını bildirdi. 

HADİSLER  IŞIK TUTTU

Akkor, “Peygamber Efendimizin hadisi şeriflerinden de yararlanarak, aslında o yüzyılda neler yenildiği konusunda çok önemli dipnotlar vardı. Bunları da araştırarak tespit ettik. Biraz da açıkçası, ‘O yüzyılda ne yenildi, şimdi biz ne kadarını yiyoruz ya da yiyor muyuz?’ sorularının cevabını da kitapta çok açıkça bulacağız” dedi. Akkor, 7-12’nci yüzyılda İslam dininin yayıldığı coğrafyalardaki yemek tabaklarından 70 parçalık koleksiyon hazırladıklarını, bunların fotoğraflarına da eserinde yer vereceğini bildirdi. Diyetin özellikle bu yılda bir hayli ön plana çıktığına işaret eden Akkor, “Müslümanlar da Türkler de hep iki öğün yemek yedi. Bu iki öğün yemek yemenin ne kadar önemli, sağlıklı olduğu, bunun aynı zamanda bir diyet ve vücuda bir bakım olduğunu görüyoruz” ifadesini kullandı.
#Selçuklu Mutfağı
#Muhammed Ömür Akkor
#Şef Akkor
9 yıl önce