|

Lodos alarmı

Marmara’da beklenen lodos, hava ve deniz ulaşımını vurdu. Meteoroloji, haftasonu için lodos ve sağanak uyarısı yaparken, THY’nin 103 uçak seferi iptal edildi. Gökçeada ve Bozcaada’ya da 3 gün deniz seferi yok.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:56 - 30/01/2015 Cuma
Yeni Şafak
İstanbul’da, etkili olması beklenen lodos nedeniyle Türk Hava Yolları 103 seferini iptal etti. Meteoroloji’den yapılan uyarıya göre İstanbul'da hafta sonu kuvvetli fırtına ve sağanak bekleniyor. Lodosun hızının yer yer saatte 100 kilometreyi bulması bekleniyor.  

TEDBİRLER ALINIYOR

Meteoroloji Müdürlüğü, yaptığı ölçümleri hava yolu şirketleriyle paylaşınca Türk Hava Yolları (THY), bugün yapacağı iç ve dış hat seferlerinden 103 seferini iptal etti. Sefer iptallerini internet  sitesinden duyuran THY, yolcularından www.thy.com.tr’yi takip etmelerini istedi. THY’nin açıklamasında şöyle denildi: “Meteorolojik raporlar ışığında, beklenen olumsuz hava durumunun Türk Hava Yolları uçuşlarını aksatma olasılığına karşın gerekli tedbirler alınmaktadır. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz.”  Öte yandan Marmara Denizi'nde beklenen kuvvetli lodos dolayısıyla bugün gün boyunca bütün BUDO, deniz uçağı ve helitaksi seferleri de iptal edildi. 

DENİZDE İPTALLER VAR 

Çanakkale Boğazı ve adalara deniz ulaşımında da iptaller var. Gökçeada ve Bozcaada hattındaki seferler yapılmayacak. Cuma, cumartesi ve pazar günü Kabatepe-Gökçeada hattında yapılması planlanan bütün seferlerin ve Geyikli- Bozcaada arasında da cumartesi ve pazar günleri de dahil olmak üzere tüm seferlerin hava koşulları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Doğalgaz bacalarına dikkat

İGDAŞ, İstanbul genelinde kuvvetli lodosun etkisiyle oluşabilecek karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı, bacalı doğal gaz cihazı kullanıcılarını uyardı. Rüzgarın etkisiyle oluşabilecek zehirlenmelere karşı, bacaların çekişinin kontrol ettirilmesi ve cihazların bulunuğu yerdeki hava menfezlerinin kapatılmaması gerektiği önemle hatırlatıldı.

#lodos
#Türk Hava Yolları
#Meteoroloji
#kuvvetli fırtına
9 yıl önce