|

Lösemi hastası torunu için kamyonette yatıyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde lösemi tedavisi gören torunu için 8 ay önce Balıkesir'den İzmir'e gelen Halil Akbulut, maddi durumu hasta yakınlarının kullandığı konukevine yetmediği için, o günden bu yana kamyonetinde kalıyor.

Aa
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:43 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Lösemi hastası torunu için kamyonette yatıyor
Lösemi hastası torunu için kamyonette yatıyor

Emekli olan 67 yaşındaki Halil Akbulut, yaptığı açıklamada, Şubat 2014'de lösemi teşhisi konulan torununun tedavisi için gelini Şule Akbulut ile İzmir'e geldiğini, gelininin torununa refakat ederken kendisinin de kan, trombosit ve diğer ihtiyaçları temin etmek için hastane dışında beklediğini anlattı.

Hastane içerisinde bulunan ve hasta yakınlarını günlük 45 liraya ağırlayan konukevine maddi gücünün yetmediğini, bunun için Çocuk Hastanesi'nin çevresine park ettiği kamyonetinde kaldığını ifade eden Akbulut, şöyle konuştu: "Hastane otoparkına parketmenin aylık ücreti 130 lira. Bu fiyata gücüm yetmediği için Bornova'da hastaneye yakın bir yere aracımı park edip orada yatıyordum, ihtiyaçlarımı orada görüyordum. Aracımın başında başımı yıkıyordum. Bu durumdan insanlar rahatsız olmuş olmalı ki 3-4 kez polis geldi ve orada kalmamamı istedi. Hastane yönetimine durumumu anlattım. 130 lira olan otopark ücretini 40 liraya düşürdüler. Şimdi aracımı buraya park edip içinde yatıyorum."

Manevi destek istiyorum

Araçta yatıp kalkmanın kendisine zor gelmediğini, torununun sağlığına kavuşmasını dört gözle beklediklerini dile getiren Akbulut, şunları söyledi:

"Ben köylü çocuğuyum, anızlarda yatmış adamım. O sorun değil, ben nerede olsun yatarım. Benim sıkıntım sadece torunumun hastalığı. Ben milletin yardımını isteyen biri olarak görünmek istemiyorum. Benim tek isteğim torunumun iyileşmesi. Emekli aylığımla geçiniyorum, köyde 3-5 ineğim ve birkaç dönüm de arazim var, onlar yetiyor çok şükür. Kimsenin maddi yönden yardımını istemiyorum. Manevi destek bekliyorum. Torunumun iyileşmesini, sağlığına kavuşmasını istiyorum."

9 yıl önce