|

Medya Oscarları sahiplerini buldu

00:00 - 6/03/2012 Salı
Güncelleme: 23:18 - 6/03/2012 Salı
Yeni Şafak
Medya Oscarları sahiplerini buldu
Medya Oscarları sahiplerini buldu

Türkiye Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği'nin organize ettiği geleneksel "Medya Oscarları" ödülleri sahiplerini buldu.

Türkiye Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği'nin organize ettiği, Ankara Rixos Otel'deki "Medya Oscarları" ödül törenine Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul milletvekili Abdülkadir Aksu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve çok sayıda davetli katıldı.



Törende 'Tarafsız Bölge' programıyla "Yılın Haber Programı" ödülünü alan Ahmet Hakan'a ödülünü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu verdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Burada birçok gazeteci arkadaşı görünce yarın bizim arzu etmediğimiz bir başlık çıkacak mı diye kaygı duyuyorum" dedi.



'Yılın Sabah Haber Programı'yla ödül alan Fatih Portakal'a ödülünü veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Program yapımcılarının haber yapma hakkı vardır. Haber katıksız, yorum özgün olmalı" diye konuştu.

'Yılın Yarışma Programı' 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasıyla ödül alan Kenan Işık ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan aldı. Kılıç, Işık'a Türk Dili konusundaki hassasiyeti için teşekkür etti.


'Yılın Sabah Programı' ödülünü alan Saba Tümer'e ödülünü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz verdi. Yılmaz ödülü verirken "Tv yapımcılarıyla sürekli karşılaşıyoruz. Bu kesimin katkılarını çok önemli buluyoruz" dedi.

'Yılın Televizyon Dizisi' ödülünü Muhteşem Yüzyıl dizisi aldı. Dizinin oyuncusu Meryem Uzerli'ye ödülünü veren Gürsel Tekin, siyasi hayatın yoğunluğu nedeniyle dizi fukarası olduklarını söyledi.

Oktay Vural, ödül alan gazeteci Ahmet Hakan'ın konuşmasında 'özgürce, serbestçe' kelimelerini vurguladığını belirtti ve "Özgürlük eksik hissediliyor ki vurgulanıyor" diye konuştu. Vural, basın özgürlüğünün öneminden bahsetti.


12 yıl önce