|

Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yenisafak.com.tr / Aktüel
00:00 - 17/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 10:19 - 17/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti
Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti

Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Birand, "Dün çok normal ve standart bir ameliyatı değişikliği sonrasında babamın kalbi durdu. Yaptıkları bütün çabalara rağmen kalbi yeniden çalıştıramadılar. Onun akabinde bir alete bağladılar. Yaşam destek ünitesine bağladılar. Maalesef bu akşam 6.29'da babamı kaybettik. Acı çekmediğini düşünüyoruz. Çünkü ameliyat çok basit bir ameliyat olacaktı. Hatta salı gecesi yayına çıkmak için Sülayman Ağabey'i yönlendiriyordu. Bizimle konuşuyordu. Hiç beklenmedik bir şey de kaybettik.

Babam 71 yaşındaydı. Eminin hepinizle bir ara çalıştı ya da çalışmadı. Vücudundaki son elektriğine kadar ben ve annem yanındaydık. Bütün arayan, telefon eden, gelen, bekleyen arkadaşları, meslektaşları, devlet büyükleri, tanıdık tanımadık herkese çok teşekkür ediyoruz. Sizi mahcup ettik ki Mehmet Ali Bey'i yeniden karşınıza getiremedik. Çok çok teşekkürler, hepimizin başı sağolsun" dedi.

Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi, Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın saat 18.29'da vefat ettiğini açıkladı.

MEHMET ALİ BİRAND KİMDİR?

1941 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Mehmet Ali Birand, Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Gazetecilik hayatına 1964 yılında Milliyet Gazetesi'nde başladı. 32. Gün adlı programla büyük başarı yakaladı. Köşe yazarı, haber sunucusu ve programı yapımcısı Birand, en son Kanal D Haber Grup Başkanı idi.

11 yıl önce