|

Memati, Abdülhey ve Erhan'ın yerini Alpler aldı

Diriliş Ertuğrul'da, Ertuğrul Gazi’nin en yakın silah arkadaşları Bamsı Beyrek, Turgut Alp ve Doğan Bey ekranların yeni fenomenleri oldu. İzleyiciler tarafından, Kurtlar Vadisi’nin efsane kadrosundan Memati, Abdülhey ve Güllü Erhan üçlüsüne benzetilen Diriliş’in Alpleri, dövüş sahneleri ve birbirleriyle olan diyaloglarıyla büyük beğeni topluyor.

19:24 - 2/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:43 - 2/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Kurtlar Vadisi dizisinde Polat Alemdar ve Süleyman Çakır’dan sonra en çok beğeni toplayan ve dizinin en çok izlenen dizilerden birini olması sağlayan karakterler Memati, Abdülhey ve Güllü Erhan olmuştu. Güldüren diyalogları aksiyon sahnelerindeki başarıları bu karakterleri seyirci için vazgeçilmez yapmıştı.



Şimdilerde ise Diriliş dizisinde seyirci aynı tadı alıyor. Bu sezonun yeni dizisi Diriliş’te de Kurtlar Vadisi’ndeki gibi aksiyon sahneleri ve birbirleriyle esprili diyaloglar kuran Alpler izleyenlerin büyük beğenisini kazanıyor.


Diriliş dizisinde Ertuğrul Gazi’nin en güvendiği silah arkadaşı olan Bamsı Beyrek’i Nurattin Sönmez canlandırırken Turgut Alp’i Cengiz Coşkun ve Doğan Bey’i de Cavit Çetin Güner canlandırıyor.



BAMSI BEYREK: 
Nurettin Sönmez’in canlandırdığı Bamsı Beyrek, Ertuğrul Gaziye olan bağlılığı ve Türk soyunu yüceltme isteği sayesinde girdiği savaşlarda hiç ölüm korkusu yoktur. Bamsı Beyrek genelde kimseye belli etmeden iş yapmayı sever gösterişten uzak durmayı seven biridir.



TURGUT ALP:
 Cengiz Coşkun’un canlandırdığı Turgut Alp, en az Ertuğrul Gazi kadar kılıç kullanmada ustadır.

Turgut Alp, Ertuğrul’un en büyük dava ve silah arkadaşıdır.  ve çok güçlü bir savaşçıdır. Silahların çözemediği problemleri zekâsıyla çözen, birçok konuda derin bilgilere sahip biridir.



DOĞAN BEY: 
Doğan Bey’in çevik ve hızlı olması bu karakterin düşmanın üzerine atla geldiğinde düşmanı etkisiz etme zamanının kısa olmasının en önemli nedenidir. Doğan Bey Ertuğrul Gazi ile birlikte haksızlıklara karşı çıkıyor ve zulum yapanların karşısında duruyor. Kalkanına güvenen bir savaşçı olan Doğan Bey aldığı her türlü darbeyi çevikliği ve kalkanının sağlamlığı sayesinde çok rahat def edebiliyor ve bu özellikleri ile Ertuğrul Gazi‘ nin vazgeçemediği üç savaşçısından biri oluyor.
#Diriliş Ertuğrul
#Bamsı Beyrek
#Turgut Alp
#Doğan Bey
9 yıl önce
default-profile-img