|

Metrobüse 320 ek sefer

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle bir dizi tedbirler aldı.

İha
00:00 - 6/01/2013 Pazar
Güncelleme: 18:10 - 6/01/2013 Pazar
Yeni Şafak
Metrobüse 320 ek sefer
Metrobüse 320 ek sefer

İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, 908 araç ve 2 bin 666 personel ile karla mücade edileceği belirtildi. Belediye ulaşımın aksamaması için metrobüslerde 320 ek seferin yapılacağını duyurdu.

İstanbul'da gece etkili olması beklenen kar yağışı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin alarma geçirdi. İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada İstanbul'da karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi verildi.

İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada; 'Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri bugünden itibaren ana arterlerde kür kürüme ve tuzlama ekiplerini alarma geçirdi. Ekipler buzlanma ve ani hava değişimlerine karşı hazır bekletiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve AKOM Başkanı Muzaffer Hacımustafaoğlu başkanlığında, İETT, İSKİ, BEDAŞ, İGDAŞ, İDO yetkilikleri, İBB Şirket temsilcileri, ilgili müdürler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürü ve temsilcileri AKOM 'da kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmalarına katılacak.' denilidi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube ekipleri çeşitli bölgelerde kış lastiği uygulaması başlattığının altının çizildiği açıklamada, "Sokakta yaşayan vatandaşlar Sarıyer Metin Oktay Spor tesisinde misafir ediliyorlar. Bugün sabah itibariyle 250 vatandaş tesislerde konaklıyor. Evsiz vatandaşların sağlık, giyim, gıda, barınma ihtiyaçları karşılanıyor. Kış mevsimi hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 43'ü 1'inci öncelikli olmak üzere 255 güzergâhta toplam 3 bin 500 km uzunluğundaki yol ağı ve meydanlarda tedbirlerini aldı' ifadelerine yer verildi.

2 BİN TON SOLÜSYON DEPOLANDI

Yazılı açıklamada karlı yollara serpilmek üzere 2 bin ton solüsyon depolandığına dikkat çekilerek, "82 ayrı noktada ise 2 bin ton solüsyon depolandı. İhtiyaç halinde saatte 25 ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılacak. Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, Hastane giriş çıkışları, Üniversite ve Okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu. Kötü hava koşullarıyla mücadelede bu yıl uygulamaya konulan ve Başkan Topbaş'ın sık sık dile getirdiği 'Kış Lastiği' uygulaması ulaşımda çok önemli katkı sağlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi araçları geçtiğimiz yıllarda bu uygulamayı başlatmıştı.' denildi.

Açıklamada şunlara yer verildi: 'AKOM Koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara İtfaiye, 45 adet 6*6*6 Afet Müdahale ve Kurtarma Aracı ve 135 personeli ile katılacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, Yenikapı, Eminönü, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Göztepe, Kartal Meydanlarında; 230 Personel ve 31 araç ile kış mücadele çalışması yapacak. Atık Yönetimi Müdürlüğü; 13 Meydan, 310 Durak, 123 Üst ve Alt Geçit, 7 Çöp Aktarma İstasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 581 Personel ve 54 araç ile görev yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 142 Traktör Kar kürüme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı.

Karla mücadele toplam 908 araç 2 bin 266 personel İstanbul halkına hizmet edecek. Her bölgenin öncelikli güzergâhları belirlenerek, istasyonlar oluşturularak yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar ve E-5'e müdahale edilecek şekilde hazırlıklar tamamlandı. Ekipler 255 müdahale güzergâhında yapılacak çalışmalarda buzlanma ilk olarak 3 saat önceden tespit edilecek ekipler bilgilendirilecek. İlk bilgilendirmeden sonra son 45 dakika da ise ekipler sevk ve idare edilecek. Zaman kaybı ve gereksiz malzeme kullanımı engellenecek. Araçların, belirlenen güzergâhlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM'dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. Kritik kavşaklarda 40 adet kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı 24 saat hazır bekletilecek'

Açıklamada, ulaşımın aksamaması içi metrobüse 320, otobüs hatlarına ise 880 ek sefer konulacağı belirtildi.

Etiketler : İDO, Şirket, Üniversite, İstanbul, Trafik, Hastane, E,5, Otobüs, Traktör, Emniyet,

11 yıl önce