|

Milli Mücadele çizgi film oldu

Çizgi roman senaristi Suat Turgut Fransızların işgal ettiği Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa'da Ermeni çetelerle birlikte halka yaptığı zulmü çizgi romana aktardı. Turgut, 'Çizgi romanları çeşitli dillere çevirerek yabancı parlamento ve milletvekillerine de göndereceğiz' dedi.

Aa
00:00 - 26/12/2011 Pazartesi
Güncelleme: 22:09 - 25/12/2011 Pazar
Yeni Şafak
Milli Mücadele çizgi film oldu
Milli Mücadele çizgi film oldu

Sosyal antropolog Suat Turgut, Türk destanının yazıldığı Çanakkale Savaşı, Milli Mücadele'de yer alan kadın kahramanlardan ve üç büyük futbol kulübü oyuncularının Çanakkale'deki hikayelerinden sonra Fransa'nın Mondros Ateşkes Anlaşması'ndan sonra işgal ettiği Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana'da Ermeni çetelerle birlikte halka yaptığı zulmü çizgi romanlara aktardı.

GÖZYAŞLARIYLA OKUYACAKLAR

Çizgi romanların senaryo yazarlığını yapan Suat Turgut, 'geçmişini bilmeyenlerin gelecekle ilgili hayali ve hedefi olamaz' düşüncesiyle yola çıkarak Türk milli mücadelesini, algılaması en kolay ve en kalıcı yol olan çizgi romanlara aktarmaya karar verdiğini söyledi.

'Bizim geçliğimiz, çocukluğumuz yabancı sahte kahramanları tanımakla geçti. Kendi değerlerinden ve kültüründen bihaber olan insanlarımız, çocuklarımız o sahte dünya ile kandırılıyor' diyen Turgut, 'Biz gerçek kahramanlarımızı gençlerimize aktaracağız' şeklinde konuştu. Bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Turgut, bu romanların 7'den 77'ye herkesin göz yaşlarıyla okuyacağı ve tarihini öğreneceğini eserler olduğunu söyledi.


ERMENiLERiN ZULMÜ

Suat Turgut, son olarak yörelere hitap eden çizgi romanlar yapmaya başladıklarını belirterek, bu çerçevede Mondros Anlaşması'ndan sonra Anadolu'yu işgal eden Fransa'nın Ermeni çetelerle birlikte Adana, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta halka yaptıkları zulmü ayrı ayrı resimli romanlarla anlatmaya karar verdiklerini ifade etti. "Fransa'nın gerçek yüzünü hem halkımıza hem dünyaya anlatacak' diyen Turgut, bu çizgi romanları hazırlarken Fransız askerlerinin ve Ermeni çetelerinin insanın ruh sağlığını bozacak derecedeki zulümleri sansürlediklerini ifade etti.



12 yıl önce