|

Mola bitti

2014'te ABD’nin dört bir yanını saran ancak yılbaşıyla birlikte ara verilen polis şiddetine yönelik protestolar yeniden başladı. New York’ta polisin öldürdüğü 6 çocuk babası Eric Garner için düzenlenen gösteride “Adalet istiyoruz!” sloganı atıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:36 - 16/01/2015 Cuma
Diğer
POLİS MERKEZİNE YÜRÜDÜLER

ABD’de, New York’un Staten Island kentinde yüzlerce gösterici geçtiğimiz temmuz ayında polis tarafından öldürülen Eric Garner için anma töreni düzenledi. St. George Feribot Limanı’nda toplanan kalabalık, sloganlar atarak Staten Island Polis Merkezi’ne yürüdü. Burada “Eric Garner (43) için adalet istiyoruz’’ sloganı atan grup, daha sonra yanlarında getirdikleri mumları yakıp Garner'ı andı. 


‘NEFES ALAMIYORUM’ DEMİŞTİ

Staten Island bölgesinde 17 Temmuz’da meydana gelen olayda, 6 çocuk babası Garner, kaçak sigara sattığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Daniel Pantaleo isimli polis tarafından boğazı sıkılarak yere yatırılan Garner, hayatını kaybetmişti. Kamera kayıtlarında astım hastası genç adamın, boğazını sıkan polislere defalarca “nefes alamıyorum” dediği görülmüştü. 


İsyan ettiren kararlar

New York'ta Eric Garner’ın ölümüyle ilgili davaya bakan jüri, suçlu polisin yargılanmamasına hükmetmişti. Bir başka davada ise Ferguson kentinde siyahi bir genci öldüren polise jürinin "takipsizlik" kararı vermesi üzerine ABD genelinde gösteriler başlamıştı.

#New York
#Eric Garner
#Daniel Pantaleo
9 yıl önce