|

Muazzez Ersoy'dan Zeki Müren'in mezarını ziyaret

Ünlü sanatçı Muazzez Ersoy, ölümünün 18. yılında Zeki Müren'in mezarını ziyaret etti.

İha
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 18:20 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Muazzez Ersoy'dan Zeki Müren'in mezarını ziyaret
Muazzez Ersoy'dan Zeki Müren'in mezarını ziyaret

Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği Zeki Müren'i anma gecesi için Bursa'ya gelen Ersoy, Emir Sultan Kabristanı'nda medfun bulunan Müren'in mezarını ziyarete gitti. İlk Emir Sultan Hazretleri'nin türbesine giden Ersoy, dua etti. Daha sonra mezarlığa inen ünlü sanatçı, Müren'in mezarının başına geldi. Burada dualar okuyan ünlü sanatçının hüzünlü olduğu görüldü.

Müren ile ilgili gazetecilere açıklamalar yapan Ersoy, 'Ne çabuk 18 yıl oldu. Büyüklerimiz, 'göz açılıp kapanıncaya kadar ömür geçer' derdi. Hakikaten de öyleymiş. İzmir stüdyolarında her şey dün gibiydi. Kendisine o gün verilmek üzere bir kalem hazırlamıştım. Zamanın bu kadar çabuk geçtiğine inanamıyorum. Onu her zaman şarkılarıyla, sahnede yapmış olduğu devrimleriyle, müzik adına yapmış olduğu çalışmalarla yaşatmaya çalıştık' dedi.

Ünlü sanatçı, kendi iç dünyasında Allah dostlarını çok sevdiğini ve dua ettiğini söyledi.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Bursa Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan ise, 'Rahmetli sanatçımız bütün mal varlığını bağışladı. Bizim için sanat güneşimizdi, vakfımız için eğitim güneşi oldu. Bu zamana kadar 18 yılda Zeki Müren fonundan 2 bin 450'nin üzerinde öğrenciye burs verdik. TSK Mehmetçik Vakfı Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'nde 10 öğrenciye özel olarak burs veriyoruz' diye konuştu.

Ziyarete Ersoy ile Çalışkan'ın yanı sıra, Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır da katıldı.

10 yıl önce