|

Nazlı Ilıcak son oyunu HDP'ye atacak

Nazlı Ilıcak, bugünkü köşe yazısında 'HDP barajın altında kalırsa, temsilde adalet büyük yara alacaktır' diyerek oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı.

12:37 - 28/01/2015 Wednesday
Güncelleme: 15:58 - 28/01/2015 Wednesday
Diğer

Nazlı Ilıcak, Bugün gazetesinde yayımlaanan köşe yazısında oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı. 'HDP barajın altında kalırsa, temsilde adalet büyük yara alacaktır' diyen Ilıcak yazısında "HDP’nin %10’luk barajı geçmesi, sadece kendilerine değil, bütün Türkiye’ye yarayacaktır. Barajın bir anlamı kalmayacak, düşürülmesi yönündeki çabalar muhtemelen başarıya ulaşacaktır. Bu kadar erken söylenir mi bilemiyorum ama gerekçeleriyle birlikte, önümüzdeki seçimlerde kime oy vereceğimi açıklıyorum: Selahattin Demirtaş için oy kullanacağım" ifadelerine yer verdi. 


Ilıcak kararının gerekçesini şöyle sıraladı:


1)
Barajın düşürülmesine katkı sağlayacağı için, Türkiye’nin demokratikleşmesinin de önünü açacak bir adım söz konusu.

2)
HDP barajın altında kalırsa, temsilde adalet büyük yara alacaktır. İş bununla da kalmayıp, ülkeyi karıştırmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürülecektir.

3)
HDP’nin kazanamadığı milletvekillerinin pek çoğu AK Parti’ye gider. Bir bakarsanız, bu parti, Anayasa’yı tek başına değiştirecek bir çoğunluğa bile kavuşabilir. Bu da Türk demokrasisi açısından hiç de küçümsenmeyecek bir tehdit arz ediyor.

4)
HDP’nin barajı aşarak en az 60 milletvekiliyle parlamentoya girmesi ona bir bölgenin değil, Türkiye’nin partisi olma imkânını kazandırır. Bu durum da ülkenin birlik ve bütünlüğüne hizmet eder.

 
#CHP
#HDP
#2015 genel seçimleri
#nazlı ılıcak
9 years ago