|

Ölülerini yakmak için servet harcıyorlar

Endonezya'nın Bali Adası'nda yaşayan Hindular'ın inançlarına göre cenazeler yakılıyor.Zenginlerin daha kolay gerçekleştirebilidiği bu yüksek maliyetli cenaze törenleri fakirler için sıkıntı doğuruyor. Bali Kraliyeti ailesinden ölen bir fert için düzenlenen yakma töreni ilginç görüntülere sahne oldu.

Aa
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 13:17 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Ölülerini yakmak için servet harcıyorlar
Ölülerini yakmak için servet harcıyorlar

Dünyanın en yoğun Müslüman nüfusuna sahip Endonezya'da, ağrılıklı olarak Hinduların yaşadığı Bali Adası'nda Hindular cenazelerini gömmek yerine yakıyor. İnançlarında ateşin önemli bir yeri olan Hindular, öldükten sonra da ateşin ruhlarını temizleyeceğine inanıyor. Hindular için elzem olan Cenaze yakma törenlerinde büyük miktarda maddi harcamalar gerekiyor.

Kraliyet ailesine bağlı insanlar veya zenginler cenaze yakma törenlerini kolaylıkla yapabilirken, durumu müsait olmayanlar, cenazelerini para biriktirmek için bazen yıllarca bekletiyor. Bali'de Kraliyet ailesinden olan Oka Kaleran'ın cenazesi görkemli bir törenle yakıldı.

Tören için tonlarca ağırlıkta yaklaşık 25 metre uzunluğunda cenaze yakma standı inşa edilirken, ejderha ve siyah boğa heykeli imar edildi. Yakma törenine getirilen stand ve heykeller tonlarca ağırlığa ulaştığı için, binlerce insan tarafından tekerlekli düzenekle yaklaşık 2 kilometre boyunca taşındı. Cenaze için toplanan yüzlerce hindu dualar ederken, hazırlanan çiçekler ve özel yiyecekler yakma standının önüne bırakıldı. Dualardan sonra, Siyah Boğa heykelinin içine yerleştirilen cenaze, ateşe verilerek yakma töreni gerçekleştirildi.

9 yıl önce