|

Orhan Gencebay: Ayrılmak zorunda kaldım

Akil İnsanlar Heyeti'nden ayrılan Orhan Gencebay bu görevi neden bıraktığını Yeni Şafak'a açıkladı. Akilliğin onurlu ve şerefli bir görev olduğunu söyleyen Gencebay “Kalbimde ritim bozukluğu var. Stresli olduğumda kalp ritmim yükseliyor. Doktorum stresli olmamı yasakladı” diye konuştu. Gencebay Çözüm Süreci'ne, çıkacak albümündeki "Canım Türkiyem" bestesi ile katkı yapacağını da açıkladı.

Kübra Sönmezışık
14:40 - 23/12/2014 Salı
Güncelleme: 15:04 - 23/12/2014 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Yeni Şafak
Fotoğraf: Yeni Şafak
Hükümetin çözüm süreci ve demokratik açılım kapsamında oluşturduğu Akil İnsanlar Heyetinde yer olan sanatçı Orhan Gencebay akilliği neden bıraktığını Yenisafak.com.tr' açıkladı. Akilliğin onurlu ve şerefli bir görev olduğunu söyleyen Gencebay  akilliği sağlık sorunları sebebiyle görevi bıraktığını söyledi. Gencebay “Ben bu görevi almaktan çok memnundum. Fakat sağlığım izin vermediği için “Akil İnsan” heyetinden ayrılmak zorunda kaldım. Kalbimde ritim bozukluğu var. Stresli olduğumda kalp ritmim yükseliyor. Doktorum stresli olmamı yasakladı” diye konuştu. 


Etnik ve dini kavgalar son bulmalı


2013 yılında çözüm süreci kapsamında Karadeniz bölgesinde görev alan ünlü sanatçı, bir yıl boyunca çevresinden çok fazla baskı gördüğünü kaydetti. Kendisini eleştirenlere çok üzüldüğünü ifade eden Gencebay “Aldığım görevden hiç pişman değilim. Akillik benim için onurlu bir görevdir” dedi. Çözüm sürecinin ülkemiz için gerekli olduğunun altını çizen, Gencebay şunları söyledi “Barış ülkemizin her katmanı için gerekli. Dil, din, cins, ırk farklılıkları vardır ama ayrılığı yoktur. Barış benim için, var olan bütün etnik ve dini kavganın son bulmasıdır. Binlerce yıldır bu topraklarda yaşayan insanların torunlarıyız. Geleneklerimiz, göreneklerimiz aynı. Büyük ölçüde aynı dili konuşuyoruz. Biz Türk milletiyiz. Bu söylediğimin ırkçılıkla zerre kadar alakası yoktur. Türkiye bir hukuk devletidir. Vatanı bölmemeliyiz”


Çözüm sürecine katkı bestesi: Canım Türkiyem


Bundan sonra siyasetin içinde yer almayacağını ifade eden Gencebay  “Siyasetin içinde değil, yaptığım bestelerle destek olmaya devam edeceğim. Yeni albümümde
“Canım Türkiyem”
diye bir beste yapıyorum. Bu sürece ve sonraki süreçlere de katkısı olacak. Çünkü bu toprakların birlik ve beraberliğini vurgulamak istiyorum. Bu güne kadar kimseyi ırkı veya inancı yüzünden ayırmadım. Benim bir idealim var o da şu; bu dünya da tek bir lisan konuşsun ve sınırlar kaldırılsın. Ütopya dahi olsa gönlüm bunu istiyor” diye konuştu. 
#Orhan Gencebay
#Akil İnsanlar Heyeti
#Canım Türkiyem
9 yıl önce