|

Orta Afrika'ya su kuyusu

Orta Afrika'da Müslümanlara yönelik şiddet ve baskılar devam ederken, bir yandan da STK'lar Müslümanların yarasını sarmaya çalışıyor. Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Çad'da kamplarda kalan Orta Afrikalılar için "Su Kuyusu" projesini başlattıklarını belirtti.

Yeni Şafak
16:28 - 17/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:32 - 17/11/2014 Pazartesi
AA
.
.

Cengiz,  Çad'da kamplarda kalanların ilkel şartlarda kuyulardan yağmur suyu çekerek kullandıklarını söyledi.


Kamplarda kalanların su sorununu çözüme kavuşturmak için proje başlattıklarını ifade eden Cengiz, proje kapsamında bölgede 100 su kuyusunun açılacağını, şu ana kadar bunların 10'unun tamamlandığını bildirdi.


Açılan 10 su kuyusunu kamplarda kalanların kullanmaya başladığını vurgulayan Cengiz, proje sayesinde Orta Afrikalı mültecilerin temiz içme suyuna kavuştuğunu belirtti.


Orta Afrika'da içler acısı bir iç savaşın yaşandığının altını çizen Cengiz, "Halk, açlık, susuzluk, barınma, göç durumuyla karşı karşıya. Biz, hayırseverlerimizin destekleriyle yerinden yurdundan olmuş Orta Afrikalılara su kuyuları açarak, temiz içme suyu sağlıyoruz. Şimdiye kadar 10 su kuyusu açtık. Hedefimiz 100 su kuyusu açmak" ifadelerini kullandı.


Su kuyularının yaklaşık maliyetinin 7 bin lira olduğunu aktaran Cengiz, derneklerinin yeryüzündeki son yoksula ulaşıncaya kadar yoluna devam edeceğini, dil, din, ırk ayrımı yapmadan çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

#Orta Afrika Cumhuriyeti
#Deniz Feneri
#Su kuyusu projesi
9 yıl önce