|

Osmanlı padişahlarının eşyaları satılıyor

Antalya'da düzenlenen karma eserler müzayedesinde, aralarında Osmanlı padişahlarının bazı eşyalarının da bulunduğu 369 eser satışa çıkarıldı.

Aa
00:00 - 5/05/2013 Pazar
Güncelleme: 17:27 - 5/05/2013 Pazar
Yeni Şafak
Osmanlı padişahlarının eşyaları satılıyor
Osmanlı padişahlarının eşyaları satılıyor

Mardan Palace Otel'de düzenlenen müzayedede, Kanuni Sultan Süleyman, 2. Mahmut, 2. Selim, 2. Abdülhamid, Sultan Reşat başta olmak üzere Osmanlı padişahlarına ait fermanlar ve çeşitli eşyalar, Fransa'nın 2. ve 3. Louis dönemlerine ait altın varak mobilyalar ve objeler ile Çarlık Rusya ve Sovyetler Birliği dönemlerine ait madalya, nişan, obje ve gümüş eserler satışa sunuldu.

Pera Mezat Müzayedecilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gacıroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzayedelerin genellikle İstanbul'da gerçekleştiğini belirterek, Antalya'da ilk defa müzayede düzenlediklerini söyledi. 

Müzayedede Osmanlı dönemi obje ve eserlerin önemli yer tuttuğunu anlatan Gacıroğlu, "Kanuni Sultan Süleyman tarafından Rumeli Beylerbeyi Mehmet Paşa'ya hitaben yazılan ferman için 80 bin lira, Azerbaycanlı ressam Settar Behlülzade'nin tuval üzerine yağlı boya tablosu için de 100 bin lira açılış fiyatı belirlendi. Bunun yanı sıra Burhan Doğançay'ın 'Renkler' isimli tablosu 180 bin lira, Fikret Mualla'nın tabloları ise 50 bin lira açılış fiyatıyla müzayede yer aldı" diye konuştu.

Gacıroğlu, Antalya'da önümüzdeki aylarda başka bir müzayede daha düzenleyerek antika meraklıları ve koleksiyonerleri buluşturacaklarını kaydetti.

11 yıl önce