|

Papa'ya başörtü düşmanı tercüman

Papa Françesko'nun Türkiye ziyaretinde bir sürpriz yaşandı. Papa'yı uçağın kapısında karşılayanlar arasındaki ilginç isim 'Başörtülülerden korkuyorum öcü gibiler' diyen oyuncu Serra Yılmaz'dı.

14:51 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 18:17 - 28/11/2014 Cuma
Diğer

Papa Françesko ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya Havayolları Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Papalık arması bulunan özel uçak, saat 12.50'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılamada askeri kıta hazır bulundu. Papa'yı karşılayan heyet arasında ilginç bir isim dikkat çekti. O isim, Papa'nın Türkiye ziyareti boyunca çevirmenliğini yapacak olan oyuncu Serra Yılmaz'dı. Yılmaz, 'Başörtülülerden korkuyorum öcü gibiler' açıklamasıyla hafızalara kazınmıştı.


“Başörtülü görünce korkuyorum” demişti

12 Eylül döneminde yaşadıklarını anlatan oyuncu Serra Yılmaz, ülkede dindar kesimin fazla ezilmediğini iddia etmiş, işkence gören insanlar varken başörtülü üniversiteye gidememenin büyük bir baskı örneği olmadığını savunmuştu. Serra Yılmaz, "Ben aslında insanların kapalı olmasından hiç hoşlanmıyorum. Bazen korkuyorum başörtülülerden. Geçen gün hastaneye gittim, içeri girdim simsiyah bir öcü geldi üstüme. Korktum, korkutucu geliyor bana" diye konuşmuştu.


NEDEN SERRA YILMAZ?

Papa Françesko'ya tercüman olarak neden bir oyuncunun tercih edildiği de merak konusu oldu. Ziyareti boyunca Serra Yılmaz'ın eşlik edeceği Papa'nın gezisinde merak edilen bir diğer konu ise kullanacağı makam aracıydı. Büyük VİP Salonu'nda bir süre dinlenen Papa için iki makam aracı bekletildi. Birisi zırhlı Mercedes, diğeri ise Volkwagen Passat modeliydi. Türkiye'ye gelmeden önce makam aracı olarak Fiat Albea modelini tercih eden Papa'ya, güvenlik nedeniyle bu model bir aracın tahsis edilemeyeceği ancak daha mütevazı bir araç verileceği bildirilmişti. Papa ise Esenboğa Havaalanı'nda zırhlı Mercedes yerine yine zırhlı olan Volkswagen Passat tipi makam aracına binmeyi tercih etti. Papa'nın tercih ettiği Volkwagen'ın Türkçe tercümesi “Halk Arabası”. Ancak bu tabir daha çok Vosvos'lar için kullanılıyor.


  AYŞE ÇOLPAN   2014-11-28T15:01:47.7427227+02:00  

#papa türkiye
#papa serra yılmaz
#papa ankara
9 yıl önce