|

Pegida yerine Legida

İslam’a ve Müslümanlara savaş açan Pegida’nın yan kollarından Legida’nın Leipzig kentinde düzenlediği ırkçı mitinge onbinlerce Alman katıldı. Gösterilerde taşkınlık çıkmaması için 4 bin polis görev yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:42 - 21/01/2015 Çarşamba
Diğer
19 AYRI YERDE GÖSTERİ

Alman polisinin verdiği bilgiye göre Dresden şehrine yakın Leipzig şehrinde dün akşam saatlerinde yapılan İslam düşmanı ‘Legida’ gösterisine yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Leipzig şehrinin 19 değişik yerinde, ırkçı ve İslam karşıtı gösterileri protesto etmek için uyarı nöbeti gösterileri de yapıldı. Bu uyarı gösterilerine katılanlar da hesaplanınca sokaklara dökülenlerin sayısının 100 bine ulaştığı kaydedildi.  


15 KENTTE KARŞIT YÜRÜYÜŞ

Gösteriler sırasında yaklaşık 4 bin polis görev yaptı. Pazartesi günü Drersden’deki gösterilerin yasaklanmasının ardından Leipzig’deki gösteriler planlanmıştı. Almanya’da Pegida yanlısı göstericiler tarafından organize edilen “Pazartesi Yürüyüşleri”ne katılım birkaç bini aşmazken Pegida karşıtları bu hafta 15’ten fazla şehirde meydanlara çıktı. Pegida karşıtı gösterilere katılımın 45 bini aştığı bildirildi.


Lideri Hitler hayranı

PEGIDA hareketinin kurucularından Lutz Bachmann’ın,  Facebook’ta Adolf Hitler kılığındaki fotoğrafını paylaştığı ortaya çıktı. Bild gazetesinin haberinde, Bachmann’ın paylaşımında, bıyık takarak Hitler’e benzemeye çalıştığı ve altına "O tekrar burada" yazdığı belirtildi. Fotoğrafın 'şaka' olduğunu öne süren Bachmann ise tepkiler üzerine istifa etti. 

#Almanya
#Legida
#Pegida
9 yıl önce