|

Pireye nal çakan adam

Üzengili pireler, iğde deliğinden geçen kervanlar, pirinç tanesine yazılı dualar... Mikro boyutlar peşinde koşan hayallerden çıkan eserler, insanı hayrete düşürecek boyutta.

.
00:00 - 6/10/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:27 - 5/10/2012 Cuma
Yeni Şafak
Pireye nal çakan  adam
Pireye nal çakan adam
MİKROSKOP ALTINDA ÇALIŞIYOR

Rusya'da Nikolay Aldunin isimli bir minyatür ustasının yaptığı çalışmalar büyük ilgi uyandırıyor. İğne deliğine deve kervanı yerleştiren sanatçı, aynı zamanda pireye eğer ve üzengi taktı, nal çaktı. Mikroskop altında çalışan Aldunin çocukluğundan beri metalle uğraşmış. Uzun bir süre tornacılık ve çilingirlik yapmış. Aldunin, başarısının sırrını şöyle özetliyor: 'İnsanın yaşamında başarıya ulaşabilmesi isteğine bağlı. Ne kadar büyük hedefi varsa, o kadar büyük hevesi olmalı.'

İĞNE DELİĞİNDEN KERVAN GEÇİRDİ

Sanatçının yaptığı çalışmalar içinde en zorlusu, tamamen altından yaptığı T34/85 Sovyet tankı olmuş. Rus sanatçının yaptığı eserler arasında 2 mm. Yüksekliğinde iğne üzerine yerleştirilen bisiklet, kibrit çöpü üzerine yerleştirilmiş bir kalaşnikof, pirinç tanesi üzerine bir süngü, iğne deliğine altından 7 adet deve, pirinç taneleri üzerine yazılmış 0,14 mm boyundaki dua satırları ve yine prinç taneleri üzerine çizilmiş Puşkin, Tolstoy ve Gogol'a ait portreler.


12 yıl önce