|

Prens Charles Efes'i gezdi Meryemana'ya uğramadı

İngiltere Veliaht Prensi Charles Efes Antik Kenti'ni gezdi, daha önceki gelişinde gezdiği için Meryemana Evi'ni ziyaret etmedi. Prens Charles'a yöre halkı ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Cihan
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 23:37 - 27/11/2007 Salı
Yeni Şafak
Prens Charles Efes'i gezdi Meryemana'ya uğramadı
Prens Charles Efes'i gezdi Meryemana'ya uğramadı

İngiltere Veliaht Prensi Charles ile eşi Camilla Parker Bowles dün İzmir'deydi. Çift, Selçuk ilçesine gelerek Efes Antik Kenti'ni gezdi. Burada esnafla sohbet eden ve tarihi eserleri gezen Prens Charles, daha önceki gelişinde gezdiği için Meryemana Evi'ni bu defa ziyaret etmedi.

EŞİ 4 KAŞMİR ŞAL ALDI

Prens Charles'in, programına devam etmek üzere Efes Antik Kenti'nden ayrılmasının ardından, eşi Camilli Parker Bowles bir süre daha antik kentte kaldı. Antik kentin üst kapısında yer alan dükkanları gezen ve alışveriş yapan Cornwall Düşesi, Bülent Urgan isimli esnaftan 4 adet kaşmir şal satın aldı ve 100 YTL ödedi. Mustafa Dağhan adlı esnaf da Camilla'ya bir Artemis heykeli hediye etti.Yoğun güvenlik önlemleri altında özel araçla Selçuk ilçesine geçen Prens Charles ve eşi, önce antik tiyatroyu gezip bilgi aldı. Charles ve eşi Camilla, burada Selçuk Belediyesi Spor Kulübü Halk Oyunları ekibinin gösterilerini izledi. Kemalpaşa ilçesine giden Prens Charles, organik tarımla ilgili incelemelerde bulundu. Bağları gezen ve üretim hakkında bilgi alan Prens Charles, organik olarak üretilen kuru yemişlerin tadına baktı. Ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileriyle biraraya geldi. Prens Charles üniversite girişinde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı ve öğrencilerle bir süre sohbet etti. Moda Tasarım Bölümü öğrencilerinin hazırladığı defileyi izledi. Defilenen ardından onuruna verilen resepsiyonda İngiliz, İskoç akademisyenler ve Türk işadamlarıyla biraraya geldi.

16 yıl önce