|

Rahmet ayları başladı

İslam alemi için kutlu bir zaman dilimini ifade eden, içinde bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’nin de bulunduğu Üç Aylar başladı. 23 Nisan Perşembe günü ise rahmet aylarının ilk kandili Regaib idrak edilecek.

04:00 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 16:10 - 1/06/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Dua
Dua
İçinde Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi'ni barındıran 'Üç Aylar' bugün başladı. Recep ayı ile birlikte girilecek Üç Aylar, Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü olan 19 Temmuz'da sona erecek. Üç Aylar'ın müjdecisi Regaib Gecesi dolayısıyla 23 Nisan Perşembe günü Diyanet İşleri Başkanlığı'nca birçok ilde camilerde özel programlar düzenlenecek. Regaib Gecesi ile başlayan mübarek geceler, 15 Mayıs Cuma günü Miraç, 1 Haziran Pazartesi günü kutlanacak Berat Gecesi ile devam edecek. 13 Temmuz Pazartesi günü ihya edilecek ve Kur'an-ı Kerim'de “bin aydan hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi ile de son bulacak. Şaban ayı 19 Mayıs 2015 günü başlarken on bir ayın sultanı Ramazan'la birlikte ilk oruç 18 Haziran Perşembe günü tutulacak. Ramazan ayı ise 17, 18 ve 19 Temmuz tarihlerinde kutlanacak Ramazan Bayramı'nın ardından sona erecek.


EFENDİMİZ'İN DUASI

Müslümanlar için birçok müjdeyi barındıran Üç Aylar'a Allah'ın Rasulü de büyük önem verirdi. Hadis-i şeriflerde Efendimiz'in Üç Aylar'ın başlangıcında şu duayı sıkça okuduğu rivayet edilmiştir: "Allah'ım Receb ve Şaban'ı bize bereketli kıl ve bizi Ramazan'a erdir."
#Kadir Gecesi
#Ramazan
#üç aylar
9 yıl önce