|

Regaip Gecesi muhasebe vaktidir

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bugün idrak edilecek Regaib Gecesi'nin iyi bir gelecek ve yaşanabilir güzel bir dünya bırakmak için muhasebe vakti olduğunu belirtti.

09:20 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:59 - 1/06/2022 Çarşamba
AA
Dua
Dua
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bugün idrak edilecek Regaip Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı. Görmez, her yıl manevi bir yenilenme mevsimi olarak gelen mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmaktan sevinç, huzur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Perşembeyi cumaya bağlayan gecenin, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi olan Regaib Gecesi olduğunu anımsatan Görmez, müminler için bütün gün ve ayların, Allah'ı hoşnut etmek ve rızasını kazanmak amacıyla ve ubudiyet bilinciyle geçirildiğini kaydetti.

Görmez, ''Bununla birlikte üç aylar olarak bilinen kutlu zaman dilimi, manevi coşkuyu daha yoğun yaşayacağımız, günahlarla sarsılan ruh dünyamızı ve kalbimizi yeniden imar edeceğimiz, nefis muhasebesi yapacağımız, ibadet ve taate, tövbe ve istiğfara, hayır ve hasenata, iyilik ve güzelliklere daha fazla yöneleceğimiz rahmet, mağfiret ve arınma mevsimidir. Ramazan ile taçlanan bu manevi mevsim 'Allah'ın emrine saygı ve Allah'ın yarattıklarına şefkat göstermek' şeklinde formüle edilebilecek olan İslam'ın rahmet mesajlarının mümin dimağlarda ve gönüllerde diri tutulmasına, toplumsal hayatta da daha fazla hissedilmesine vesile olmaktadır'' ifadesini kullandı.

"Her türlü ırkçılığın ve ayrımcılığın önüne geçelim"

Görmez, mesajında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Regaib Gecesi münasebetiyle eğer bugün kalbimin dili olsaydı, nefesim yetip de sesimi tüm yeryüzüne duyurabilseydim bütün insanlara şöyle seslenmek isterdim. Kalplerdeki kin ve nefret duygularını, hırs ve intikam arzularını parçalamak atomu parçacıklara ayırmaktan daha mı fazla çaba gerektiriyor. Yüreklerde sevgi, muhabbet ve şefkat üretmek, kocaman fabrikalar kurup silah üretmekten, gökdelenler inşa etmekten, devletler, şirketler kurup yönetmekten, bilişim teknolojileriyle hayal ötesi buluşlara imza atmaktan daha mı masraflı ve zahmetli?

Eğer bugün sesimi aynı dine, aynı kitaba, aynı peygambere inandığım Müslüman kardeşlerime duyurabilseydim onlara şöyle seslenmek isterdim. Mezhebini, meşrebini, ırkını, ideolojisini rahmet dini İslam'ın önüne geçirme tuğyanına kapılmak, bu uğurda birbirine düşman olmak, masumların kanını akıtmak, İslam beldelerini istibdat ve savaşlarla tarumar etmek, mazlumiyet ve mağduriyetler oluşturmak, İslam'ın yüce hakikatlerini güç devşirmeye ve çıkar sağlamaya matuf bir araca dönüştürmek, hedefine ulaşmak için her yolu mübah saymak yüce dinimizin, kerim kitabımızın ve Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa'nın örnek hayatının neresinde vardır?

İşte Regaib gecesi, zamanın ve mekanın hakkımızda şahitlik yapacağı adalet ve hesap günü geldiğinde, hesabını verebileceğimiz bir maziye imza atmak, bizden sonraki nesillere hayırla yad edileceğimiz iyi bir gelecek ve yaşanabilir güzel bir dünya bırakmak için muhasebe vaktidir.''

Herkesin gücü yettiğince kötülükleri bertaraf etmesi gerektiğini ifade eden Görmez, ''Her türlü ırkçılığın ve ayrımcılığın önüne geçelim. Barış, huzur ve mutluluk içinde yaşayabilmek için hak, hukuk, adalet, merhamet, erdem ve faziletleri hayatımıza hakim kılalım. Affedici olalım, affetmeyi öğretelim, tevazu gösterelim, birbirimize sahip çıkalım ve iyiliği yeryüzüne egemen kılalım" çağrısı yaptı.

Görmez, üç ayların gelişiyle gönülleri itminana kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkeden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatması, hidayet, barış ve huzura vesile olması, mübarek gün, gece ve aylarda yapılacak ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını diledi.
#diyanet
#mehmet görmez
#kandil
#Regaib Gecesi
9 yıl önce