|

Sanat çocuklar için

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı değerlendirmek isteyen çok sayıda kurum ve kuruluş çocuklara yönelik bir çok kültür sanat etkinliği düzenliyor. Çocuklar sanatla iç içe saatler geçirirken bayram coşkusu sokaklara, sahnelere taşıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 22/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:32 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı yarın okullarda yapılacak çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ancak özellikle son yıllarda bayramın coşkusu sadece okullarla sınırlı kalmıyor, sokaklara, sahnelere taşıyor. Pek çok kurum ve kuruluş 23 Nisan'ı fırsat bilerek çocuklara yönelik kültür sanat etkinlikleri düzenliyor. Bu etkinliklerden ilk akla gelen çocuklar için yapılan tiyatro gösterileri. Şehir Tiyatroları'nın bu yıl otuz birincisini düzenlediği “Çocuk Şenliği” çerçevesinde Gaziosmanpaşa, Kağıthane Sadabad ve Ümraniye Sahnelerinde; 16 tiyatro ekibi 32 seans çocuk oyunu sergileyecek. Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu festivalde pek çok atölye çalışması da var. AnadoluJet Çocuk Tiyatrosu ise Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle çocuklar için projelendirdiği Çanakkale Destanı oyununu 30 Nisan Perşembe günü Adana Ramazanoğlu Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluşturacak.



İLK TİYATRO DERGİSİ


ETİ Çocuk Tiyatrosu da, Devlet Tiyatroları'nın düzenlediği 14. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği kapsamında Vanlı çocuklarla buluşuyor. 24 ve 25 Nisan'da Kral Çıplak adlı oyunu sergileyecek. Kulis Tiyatro dergisi, ise 23 Nisan coşkusuna çocuklar için özel hazırladığı tiyatro dergisiyle katılıyor. Kulis Tiyatro Çocuk Türkiye'de 1935 yılında Şehir Tiyatroları bünyesinde kurulan çocuk tiyatrosu için yayınlanan dergiden sonra çıkan ilk çocuk tiyatro dergisi. Dergide 23 Nisan'a özel çalışmalar, çocuk tiyatrosunun önemini anlatan yazılar yer alıyor.



Hayalindeki arabayı boya


Rahmi M. Koç Müzesi, geleneksel hale getirdiği otomobil boyama etkinliğini bu yıl da gerçekleştiriyor. 23 Nisan Perşembe günü saat 11'de başlayacak etkinlikte çocuklar Vosvos ve Anadol otomobillerini hayallerindeki gibi boyayacak. İstanbul Modern, düzenlediği 10.Çocuk Şenliği ile çocuklara “Esin Kutusu” adlı programı armağan ediyor. Çocuklar sanat eserlerinden yola çıkarak gelecek için fikirler üretip, dünyadaki tüm çocuklar için güzel bir gelecek hayal edecekler.



Anayasaya dikkat


Çocuk Vakfı ise yaptığı duyuru ile çocukların bayramını kutladı. Yapılacak yeni anayasada çocukların haklarının korunmasını isteyen vakfın açıklaması şöyle: “Doğmuş ve doğacak çocukların yüzde yüz çocuk haklarının yeni anayasada görünür olacağı ve çocukların bütün haklarını yaşayacağı demokratik bir cumhuriyeti gerçekleştirmek dileği ile; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun…”




Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılayan La Fonten Orman Mahkemesi'nde çocuk oyununu Ankara Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda 25-26 Nisan tarihlerinde ücretsiz olarak sergileyecek.



Beykoz Belediyesi bir ilke imza atarak 1. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı'nı düzenledi. 26 Nisan'a kadar devam edecek fuarda 40 yayınevi ve 20'yi aşkın yazar çocuklarla buluşacak. Fuar süresince renkli yayınlar, masal saatleri ve yazarlarla söyleşiler okurları bekliyor.



#eti Çocuk Tiyatrosu
#Devlet Tiyatroları
#Rahmi koç müzesi
9 yıl önce