|

SAT göreve hazır

Su altı taaruz komandoları, ilk kez kendi karargahlarında objektiflerin karşısındaydı. Beykoz’daki SAT Komutanlığı’nda yapılan tatbikatta, gerçek mermiler kullanıldı.

04:00 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:55 - 21/11/2014 Cuma
AA
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Beykoz’daki Sualtı Taarruz (SAT) Komutanlığı, gerçeğini aratmayan tatbikatlarla, karargahın kapılarını ilk kez basına açtı. SAT Komutanlığı, 1963’te kurulan SAT Komutanlığı, Kıbrıs Barış Harekatı’nda kıyıya çıkan ilk birlik. Birlik şimdiye kadar deniz üzerinde gerçekleşen terörist eylemlere başarıyla müdahale etti.

GERÇEK MERMİLER KULLANILDI

Kule Eğitim Alanı’ndaki ilk tatbikatta, helikopter ve gemi simülasyonlarında rehineler kurtarıldı. Helikopterden halatlarla inen komandolar, yan taraftaki gemiye baskın yaparak, rehineleri özgürlüğüne kavuşturdu. Ardından deniz kenarındaki alanda gerçek mermilerin kullanıldığı tatbikata geçildi. Botlarla ve denizaltından eş zamanlı alana gelen SAT komandoları, nöbetçileri etkisiz hale getirdi. 

20 DAKİKADA BİTİRDİLER

Daha sonra harekat sahasında gizlenen keskin nişancılar, düşman hedefleri başarıyla vurdu. Su altı ekibinin hedefe yerleştirdiği patlayıcı düzenekle düşman radar anteni imha edildi. Komandolar tarafından düşman hücum botuna düzenlenen saldırıda bot ile alana giren komandolar, makineli tüfekle hedefi ateş altına aldı. Yapılan roketli saldırıdan sonra ise ekipler ikiye ayrılarak, düşman hedefine baskın yaptı. Tatbikat yaklaşık 20 dakikada başarıyla sona erdi. 

SAT komandoları, zorlu sınavların ardından aldıkları eğitimlerle yüksek seviyede kara ve deniz fizik kondisyonu, baskı altında görev icrası, yakın dövüş tekniklerini uygulayabilme, esaretten kurtulma ve hedef bulma gibi kabiliyetleri kazanıyor.

#SAT
#tatbikat
#Kule Eğitim Alanı
9 yıl önce