|

Savcı, Ersoy'u ifadeye çağırdı

"Oğlum olsa askere göndermezdim" sözleri nedeniyle inceleme başlatılan Bülent Ersoy hakkında soruşturma başlatılmasına karar verildi.

00:00 - 6/03/2008 Perşembe
Güncelleme: 15:31 - 6/03/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Savcı, Ersoy'u ifadeye çağırdı
Savcı, Ersoy'u ifadeye çağırdı

Bir televizyon programında söylediği "Oğlum olsa askere göndermezdim" sözleri nedeniyle inceleme başlatılan Bülent Ersoy hakkında soruşturma başlatılmasına karar verildi. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır'ın, Ersoy'a davetiye göndererek ifade vermeye çağırdığı öğrenildi. Ersoy, ifade vermeye gitmezse savcılığa polis zoruyla getirilecek.




Zaman Gazetesi haberine göre, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Bülent Ersoy'a davetiye göndererek ifade vermeye çağırdı. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır, bir televizyon programında 'oğlum olsa askere göndermezdim' diye konuşan Ersoy hakkında inceleme başlatmıştı. Ersoy'un konuşmasının yer aldığı kasedi inceleyen savcı Çakır, soruşturma başlatmaya karar verdi. Savcı Çakır'ın, bu kapsamda Ersoy'a davetiye gönderdiği ve ifade vermeye çağırdığı öğrenildi. Ersoy, davetiye eline ulaştıktan sonra on gün içerisinde ifade vermeye gitmezsse Savcılık, polis zoruyla ifade vermesine karar verebilecek. Savcı Çakır, Ersoy hakkında 'halkı askerlikten soğutma' suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturma sonrasında dava açılırsa Ersoy, bu suçu basın yoluyla işlediği için 9 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.






İşte, Ersoy hakkında soruşturma başlatılmasına neden olduğu iddia edilen dialoglar: Ersoy: "Tamam vatan bölünmez, bilmem ne olmaz ama göz göre göre de bu çocukları bütün analar doğursun, toprağa versinler. Bu mu yani? Bir çocuğun ne demek olduğunu ben sizler gibi bilemem. Ben anne değilim, olamayacağım da. Ama insan olarak o anaların yüreğinin nasıl cayır cayır yandığını ben anlayamam ama anneler anlar. Başkalarının masabaşı savaşı için evladımı harcayamam. Bir oyun oynanıyor ve biz bunların oyuncağı oluyoruz. Gündeş: İnşallah Allah bana bir oğul nasip eder de anlı şanlı askere yollarım. Ersoy: Ondan sonra da ölüsünü eline alırsın. Gündeş: Bu devlet için, bu topraklar için, bir kadın olarak ne gerekiyorsa yapabilirim. Benim oğlum da aslan gibi yapar. Eğer bunun için kaderde ölüm varsa, alnımıza yazılmış böyle bir şey varsa, onu da yaşayacağız. Bunun için şehitler ölmez, vatan da bölünmez zaten, Ersoy: Şehitler ölmez vatan bölünmez' hep aynı klişe laflar. Hep bunu söylüyoruz zaten. Çocuklar gidiyor, kanlı gözyaşları, cenazeler... Klişeleşmeş laflar..."










16 yıl önce