|

Seçime kadar hapis

Özbekistan Devlet Başkanı''nın ev hapsinde tutulan kızı Gülnara Kerimova''nın 7 ay sonra ilk görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüleri BBC''ye gönderen Kerimova, psikolojik baskı altında olduğunu söyledi.

.
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:04 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Seçime kadar hapis
Seçime kadar hapis

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov''un ev hapsinde tutulan kızı Gülnara Kerimova, ''köpeklerden daha kötü'' muameleye tabi tutulduğunu söyledi. Kerimova, kendisine ve kızına psikolojik baskı yapıldığını ifade etti. Kerimova, BBC''ye bir ses kaydı ve video görüntüsü gönderdi. Ev hapsinin başlamasının üzerinden 7 ay geçtikten sonra gelen görüntülerde üniformalı görevliler Kerimova''nın yolunu keserek dışarı çıkmasını engelliyor.

DOKTORA İHTİYACIMIZ VAR

Kerimova ses kaydında, ''Bizi niçin ev hapsinde tutuyorlar anlamış değilim. Neden okula gitmesi, arkadaşlarıyla beraber olması gereken 15 yaşındaki kızım çevreden mahrum bırakıldı? Bizim doktor yardımına ihtiyacımız var'' diyor. Temmuz ayında Kerimova''nın yakın iş ortakları yolsuzluktan uzun süreli hapis cezası almıştı.

BABASINA KARŞI EN GÜÇLÜ ADAY

İsveç ve İsviçre savcılıklarının Kerimova hakkında yolsuzluk ve kara para aklamak suçlarından açtığı soruşturmalar ise halen devam ediyor. Özbek muhalefetine göre ise İslam Kerimov''un kızına olan öfkesi yolsuzluklardan kaynaklanmıyor. 2015''te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde özellikle gençler arasında ünlü olan Gülnara babasına karşı en güçlü aday olarak görünüyordu.


10 yıl önce