|

Şehit babasından çözüm sürecine destek

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde 10 yıl önce terör saldırısında şehit düşen Doğan Kef'in babası Mehmet Şirin Kef, çözüm sürecine destek verdi. Baba Kef, "En büyük bedeli ben ödedim. Benim oğlum şehit oldu, başka çocuklar şehit olmasın. Herkes huzurlu yaşasın. En büyük bedeli ödediğim için de barışı en çok ben istiyorum. Barıştan başka çaremiz yok" dedi.

Yeni Şafak
11:26 - 11/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:30 - 11/04/2015 Cumartesi
AA

Aydın'ın Germencik ilçesi Neşetiye Mahallesi'nde yaşayan 59 yaşındaki Mehmet Şirin Kef, oğlu Doğan'ın 29 Temmuz 2005'te vatani görevini yaptığı Gümüşhane'nin Torul ilçesinde şehit olduğunu bildirdi.



Oğlunun ölümünün evine ateş düşürdüğünü söyleyen Kef, geçen 10 yıla rağmen yokluğuna hala alışamadığını belirtti.



Türkiye'de herkesin huzuru istediğini kaydeden Kef, sürdürülen "Çözüm Süreci"nin sonuca ulaşmasını dileyerek "Barış sürecine herkesten çok destek veriyorum. En büyük bedeli ben ödedim. Benim oğlum şehit oldu, başka çocuklar şehit olmasın. Herkes huzurlu yaşasın. En büyük bedeli ödediğim için de barışı en çok ben istiyorum. Barıştan başka çaremiz yok. Dünya barışını, İslam barışını istiyoruz. Herkesin huzurlu yaşamasını arzu ediyoruz" diye konuştu.



Şehit oğlunu çok sevdiğini ifade eden Kef, şunları söyledi:



"Doğan okulunu, öğretmenlerini, ders çalışmayı ve Atatürk'ü çok severdi. Bir gün dahi şikayet edip de 'öf' demedi. Okula gittiğinde, askere gittiğinde arkadaşlarıyla fotoğraf çektirip bize gönderir, 'babacığım tüm arkadaşlarımın sana selamları var' derdi. Ama askerliğini yaparken, 'Ben tezkere alamam. İçimde bir şeyle geliyor, ben şehit olacağım' diyordu, içine doğmuştu. Hayırlı evlattı... Veren Allah, alan Allah... Ben Allah'ıma şükürler ediyorum... Vatanına, milletine hizmet yaparken şehit oldu. Şehit olduğu için ben gururluyum."



Şiir kitabının gelirini cami yapımına aktardı


Oğlunun şehit düşmesinin ardından şiir yazmaya başladığını ve ağırlıklı olarak "birlik, beraberlik" temasını işlediğini şiirlerini yer aldığı "İçimde Dumansız Ateşler Yanar" isimli kitabını bastırdığını kaydeden Kef, kitabın 2 bin 300 baskısını sokaklarda dolaşarak kendisinin sattığını ifade etti.



Kitabın satışından elde ettiği geliri, köylerinin yetersiz kalan camisinin yapımına aktardığını bildiren Kef, şöyle konuştu:



"Caminin yapımı için ayrıca 10 inek, 35 koyun ve keçi sattım. Hatta evimi de satıp camiye bağışlayacaktım ama şükür Allah yardımcı oldu, camiyi tamamladık. Eski camiyi yıkarak yeni caminin inşaatına başladık ve 18 ayda tamamladık. Hala eksiklikler var ve bunları gidermek için var gücümle çalışıyorum. Yine Neşetiye'de yaptırdığımız kız Kur'an kursu binasına, desteğimden dolayı Valiliğin önerisiyle 'Neşetiye Şehit Doğan Kef Kur'an Kursu' ismi verildi. Çok mutlu oldum."



Şiir kitaplarının ikinci ve üçüncüsünün hazırlıklarını sürdürdüğünü, mali yönden zorladığından yavaş ilerlediğini dile getiren Kef, bu konuda destek beklediğini, kitaplarından sağlayacağı geliri yine camiye bağışlayacağını söyledi.

#şehit babası
#çözüm süreci
#şehit doğan kef
9 yıl önce