|

Son oyunu ölüm oldu

ABD’de siyahilere yönelik polis şiddeti, bu kez bir çocuğu hedef aldı. Clevaland kentinde polis, parkta oyuncak tabancasıyla eğlenen 12 yaşındaki Tamir Rice’ı iki el ateş ederek öldürdü.

04:00 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 22:45 - 24/11/2014 Pazartesi
Diğer
OYUNCAKLA KORKUTMUŞ!
ABD’de Ferguson’da polisin siyahi bir genci öldürmesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, bu kez Cleveland’da bir başka polis elindeki oyuncak tabancadan şüphelendiği 12 yaşındaki siyahi bir çocuğu vurarak öldürdü.

12 yaşındaki Tamir Rice adlı çocuğun öldürülmesini savunan polis Sözcüsü Ed Tomba, çocuğun elindeki silahla herkesi korkuttuğunu söyledi. 

TURUNCU BANT BAHANESİ

Talihsiz çocuğun elindeki tabancada oyuncak silahlara yapıştırılan turuncu güvenlik bandının olmadığını belirten Tomba, polisin Rice’a ellerini yukarı kaldırmasını söylediğini, çocuğun belindeki silahı çekmesi üzerine iki el ateş attığını söyledi. Polis sözcüsü, çocuğun silahını polise doğrultmadığını kaydederek konuyla ilgili soruşturma açıldığını vurguladı. 


ABD’nin Missouri eyaletindeki Ferguson’da polis, 9 Ağustos’ta 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown’ı vurmuş ve ülke genelinde gösteriler yapılmasına neden olmuştu.

#ABD
#Cleveland
#Tamir Rice
9 yıl önce