|

Sonunda ses verdi

Avrupa ve ABD başta olmak üzere Doğu Türkistan, Burma ve Afrika’daki Müslümanlara yönelik ırkçılığa karşı harekete geçen BM Genel Sekreteri Ban, “Göçmenlerin ve Müslümanların hedef alınmasına karşı mücadele etmeliyiz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/12/2014 Cuma
Güncelleme: 22:54 - 18/12/2014 Perşembe
Diğer
2015’İN DÖRT ÖNCELİĞİNDEN BİRİ

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, “aşırı sağcı” partilerin özellikle Müslümanları hedef almasına karşı mücadelenin, BM’nin gelecek yılki dört önceliğinden birisi olacağını söyledi. Ban, basın toplantısında yaptığı açıklamada, BM’nin gelecek yıl dört bu konuda küresel eylemde buluncağını ve ilkinin, yeni kalkınma gündeminin oluşturulması ve iklim değişikliği ile mücadele olduğunu kaydetti. 


KÜRESEL SORUNLARA ADAPTASYON

İkinci konunun Suriye olduğunu ifade eden Ban, “2015 yılının Suriye’deki kabusa son verilen bir yıl olmasının zorunluluk olduğunu” dile getirerek, üçüncü konunun da ayrımcılık ve aşırılıklarla mücadele olduğunu ve burada Müslümanların hedef alınmasına karşı daha fazla mücadele edileceğini kaydetti. Son konu ise, BM’nin yeni küresel ufuklara adaptasyonunu sağlamak olacak. 


Almanya'da kısa adı Pegida olan, "Batı'nın İslamileşmesine Karşı Yurtsever Avrupalılar" adlı neo-nazi hareket öncülüğünde düzenlenen İslam karşıtı gösteriye 10 bin kişi katılmıştı. 

#BM
#Ban Ki-mun
#Suriye
#Pegida
9 yıl önce