|

Sümeyye'ye Rusya'dan teşekkür

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in eşi Svetlana Medvedev, Spivakov Vakfının önerisiyle Türkçeye çevrilen Rus masallarının kapak resmini ayaklarıyla yapan doğuştan iki kolu olmayan 7 yaşındaki Sümeyye Boyacı'ya teşekkür mektubu gönderdi.

Aa
00:00 - 5/11/2009 Perşembe
Güncelleme: 10:29 - 5/11/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Sümeyye'ye Rusya'dan teşekkür
Sümeyye'ye Rusya'dan teşekkür

Geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Rusçaya çevrilen ve 20 bin adet basılan Türk masalları kitabı Rus öğrencilere dağıtıldı.

Bu kez Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, Spivakov Vakfı ve Ankara-Rus Kültür Derneği işbirliğiyle Türkçe'ye çevrilen ve basım aşamasında bulunan 6 Rus masalının yer alacağı kitabın kapak resmini Sümeyye ayaklarıyla yaptı.

Sümeyye'nin 'Altın Balık' adlı Ebru sanatı ve guaj boyayla yaptığı resim, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi ve Spivakov Vakfı Türkiye Temsilcisi Amine Aygistova tarafından Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in eşi Svetlana Medvedev'e gönderildi.

Bunun üzerine Svetlana Medvedev de küçük Sümeyye'ye Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğince iletilmek üzere teşekkür mektubu yazdı. Teşekkür mektubunu küçük Sümeyye ve ailesine Amine Aygistova teslim etti.

Sümeyye Boyacı, AA muhabirine, Türkiye'yi ziyaret ettiği sırada görüşmek istediği Svetlana Medvedev'e pasta ve börek yapıp ikram etmek istediğini belirtti.


'SANA, YENİ YARATICI BAŞARILAR DİLERİM'

Medvedev, teşekkür mektubunda şu ifadelere yer verdi:

'Değerli Sümeyye;

Güzel hediye için çok teşekkür ederim. Rusya'da yaşayanların çoğunun sevdiği Altın Balık masalından esinlenen bu mükemmel tabloyu hem ben hem de bütün ailem çok beğendi. 

'Moskova Dostlarını Karşılıyor' adlı Uluslararası Festivali ziyaret eden Rus başkentinin sakinleri ve misafirlerinin çoğunun beni haklı çıkaracaklarından eminim. Eserlerin ışık, insan sıcaklığı ve içtenlikle dolu olup seyirciyi kayıtsız bırakmayıp en olumlu duygular uyandırmaktadır. Bütün bunların insanlara mutluluk ve güzellik hediye etme gibi yüce amaca adayan, parlak, üstün yetenekli ve benzersiz bir ressamın belirgin karakteristiğidir. 

Sana, yeni yaratıcı başarılar dilerim. İlham, akraba ve yakınlarının sevgisini gelecekte de hayatında sadık yol arkadaşların olmasını istiyorum.'

Küçük Sümeyye'nin yaptığı resim, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile resmi görüşmelerde bulunmak için 12 Şubatta Moskova'ya giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verilmişti.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül de küçük Sümeyye ile birlikte Boyacı ailesini ikamet ettikleri Dışişleri Konutu'nda 27 Şubatta ağırlamıştı.

14 yıl önce