|

TAMBİr yarış

Suriyeli müzik dahisi Tambi, vatandaşlık hayaline kavuştu. Tambi için, gece nüfus müdürlüğü açılıp kimlik çıkarıldı. Türkiye’yi temsil edeceği bir yarışmaya katılmak için zamanla yarışan genç müzisyen, dün Rusya’ya uçtu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 21:13 - 9/12/2014 Salı
Yeni Şafak
Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındıktan sonra ailesiyle Bursa’ya gelen ve aldığı kısa süreli eğitimle ‘müzik dehası’ olduğu ortaya çıkan 16 yaşındaki Tambi Asaad, Türk vatandaşı oldu. Vatandaşlıkla birlikte Cimuk soyadını alan Tambi’ye haberi, dün saat 22.00’de telefonla arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. 

GECE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ AÇILDI

Vatandaşlık haberi ile Bursa’da hızlı bir trafik yaşandı. Gece nüfus ve pasaport şubeleri açıldı. Nüfus cüzdanını saat 01.00’de alan Tambi, pasaportunu teslim almak için saat 03.00’da Ankara’ya hareket etti. Ankara’dan yeni pasaportunu alan Tambi, uçakla önce İstanbul, buradan da Rusya’nın St. Petersburg kentine gitti. Tambi, Türkiye adına “Petersburg 2014 Samaria İliça Savşinski 6. Uluslararası Müzik Yarışması”na katılacak.

MÜZİK DEHASI OLDUĞU ANLAŞILDI

Suriye’den kaçan Tambi ve ailesi, iki sene önce Bursa’ya yerleşti. Uluslararası yarışmalara hazırlanan Tambi, pasaport sorunuyla karşıkarşıya kaldı. Bunun üzerine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun girişimiyle Tambi’nin vatandaşlık başvurusu,

Bakanlar Kurulu’na gönderildi. Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başvuruyu onaylamasıyla Tambi Cimuk vatandaşlık hakkını kazandı. 

Türkiye artık senin vatanın 

Tambi Cimuk, dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla aradığında çok heyecanlandığını belirterek şöyle konuştu: “İnsanı her gün cumhurbaşkanı aramaz. Bana ‘Türk vatandaşlığını imzaladım. Tebrik ederim. Türkiye artık senin vatanın oldu. Bundan sonra çok çalışman gerekiyor' dedi."

#Suriye
#müzik dehası
#Tambi Asaad
9 yıl önce