|

Ticari Drone

ABD’de 6 Hollywood yapımcısına verilen insansız hava aracı (drone) kullanma izni, ülkede yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Karardan sonra 167 şirket, ticari amaçlı drone kullanımı için yetkililere başvurdu. Yüzlercesi ise sıra bekliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2014 Salı
Güncelleme: 23:08 - 22/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
UÇAKLAR  İÇİN TEHLİKELİ DEĞİL

ABD’de Federal Havacılık İdaresi’nin (FAA) 6 Hollywood yapımcısına insansız hava aracı (İHA/Drone) kullanım izni vermesi ülkede yeni bir çağın kapılarının açılması olarak niteleniyor. Karardan sonra 167 şirket ticari kullanım için FAA’ya başvurdu. Bu sayının giderek artacağı tahmin ediliyor. FAA, "Drone'lar uçaklar ve yerleşim bölgeleri için tehlike oluşturmayacak" dedi. 


YOĞUN SİYASİ BASKI VAR

Washington Post’un haberinde, sanayi kuruluşlarından gelen yoğun baskı sebebiyle güvenliğin ön planda tutulmadığını söyleyen bazı uzmanlar, “Onayların hızlı yapılması için büyük bir siyasi baskı da var” ifadelerini kullandı. Ancak çeşitli endüstriler için kullanımı oldukça popüler hale gelen drone’lar hava trafiği ve yolcu uçakları için tehdit oluşturuyor.


Ticari İHA’lar korkutuyor 

Yapılan anketlere göre Amerikalıların çoğu İHA kullanımlarında sıkı düzenlemeler yapılması gerektiğini düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 43’ü İHA kullanımına karşı çıkarken yüzde 21’lik bir oran da İHA kullanımına destek veriyor. Ankete katılanların çoğu petrol platformları ve köprü teftişleri ile hava fotoğrafçılığı gibi belirli alanlarda İHA kullanımını gerekli görüyor.

#ABD
#FAA
#HA/Drone
9 yıl önce