|

TİKA Karadağ'da 185 projeyi hayata geçirdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), 2007 yılından bu yana Karadağ'da 185 proje hayata geçirdi.

Aa
00:00 - 12/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:15 - 12/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
TİKA Karadağ'da 185 projeyi hayata geçirdi
TİKA Karadağ'da 185 projeyi hayata geçirdi

Bu kapsamda düzenlenen basın toplantısına TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, TİKA'nın Podgoritsa Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, Karadağ Meclis Başkanı Yardımcısı Sulyo Mustafiç, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçiliği temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Çevik, 2007 yılında başkent Podgoritsa'da ofis açılmasının ardından, TİKA'nın ülke genelinde çok sayıda altyapı, sağlık, eğitim ve kültür alanlarında projeler gerçekleştirdiğini söyledi.

TİKA'nın dünya genelinde şu ana kadar 3,3 milyar dolar değerinde yardım yaptığını belirten Çevik, "Kurumumuz, birisinin gözyaşını gördüğünde hangi millete mensup olduğuna ya da kökenine bakmaz. Dünyanın her tarafında etkin olmak istedik ve toplumların gelişmesi gereken tüm ülkelerde varız. Dünyada şu ana kadar 3,3 milyar dolar değerinde bağış yaparak, sekizinci sırada bulunuyoruz. Bölge ülkelerinden Bosna Hersek ile Sırbistan'a sel felaketinde yardım eden ilk kuruluş olduk" diye konuştu.

TİKA'nın Podgoritsa Koordinatörü Mustafa Yazıcı da TİKA'nın Karadağ'da özellikle sağlık ve eğitim projelerine konsantre olduğunu söyledi.

Ülkedeki sağlık ve eğitim sisteminin kalitesini yükseltmek istediklerini ifade eden Yazıcı, "2007 ile 2014 yılları arasında 185 proje gerçekleştirdik. Şu anda dokuz proje devam ediyor ve yıl sonuna kadar burada gerçekleştirilen proje sayısı 194 olacak. Önümüzdeki yıl yapılacak en önemli projeler arasında Karadağ Klinik Merkezi Acil Bölümü'nün restorasyonu olacak" şeklinde konuştu.

TİKA, Karadağ Anayasa Mahkemesi'nde asansör yapımını finanse etti

TİKA, Karadağ'da gerçekleştirdiği projeler kapsamında, Karadağ Anayasa Mahkemesi'nde, engelli insanların da kullanabileceği asansörün yapılmasını finanse etti.

Bu kapsamda, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik ve TİKA'nın Podgoritsa Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Karadağ Anayasa Mahkemesi Başkanı Desanka Lopiçiç ile bir araya geldi.

Lopiçiç, burada yaptığı konuşmada, 25 bin avro değerindeki bu projenin Türkiye ile Karadağ arasındaki işbirliğinin bir kanıtı daha olduğunu söyledi.

9 yıl önce