|

Titanikler ölmez

Titanik'in bin 500 yolcusuyla Atlas Okyanusu'nun buz gibi sularına gömülmesinden etkilenen Avustralyalı milyarder, '100 yıldır hatırası yaşıyor, bir 100 yıl daha yaşaması için ikinci Titanik'i de ben inşa ettirip bu sularda yüzdüreceğim' dedi.

00:00 - 1/05/2012 Salı
Güncelleme: 02:28 - 1/05/2012 Salı
Yeni Şafak
Titanikler ölmez
Titanikler ölmez
ESKİ TİTANİĞE MODERN YÜZ

Çin'in kömür ve demir cevheri alanında en büyük tedarikçilerinden biri olan Clive Palmer adlı Avustralyalı milyarder, Çinli bir gemi inşa şirketine Titanik-II'yi inşa ettirmek için sipariş verdi. Maden endüstrisinden servetini kazanan Palmer, Titanik kadar lüks olacak yeni gemisini 2016 sonlarında İngiltere'den New York'a yüzdürmeyi planlıyor. Titanik-II'nin aslına sadık kalınarak inşa edilmesini isteyen milyarder, yeni transatlantiğin modern navigasyon ile güvenlik sistemleri olmak üzere son teknolojiyle donatılacağını belirtti.


MÜRETTEBATINA SAYGI İÇİN

Yeni gemiyi yaptırış amacını 'Titanik'in mürettebatına saygı için' şeklinde ifade eden Palmer, 'bu insanların görev anlayışının 100 yıldan fazla bir süredir hayranlık uyandırdığını, bu anlayışı 100 yıl daha sürdürmek istediklerini' kaydetti. Proje için 'Blue Star Line' adını verdiği bir şirket kuran Clive Palmer, 'Titanik-II'nin spor salonları, havuzları, şık restoranları, kütüphaneleri ve lüks kama-ralarıyla konfor ve lüks anlamında en iyi olanı sunacağını' söyledi.





12 yıl önce