|

Tüm yurtta kar, bazı illerde okullar tatil

Kar yağışı yurdun genelinde etkili olmaya başladı. İstanbul başta olmak üzere tüm Marmara Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Karadeniz Bölgesi beyaza bürünecek. Batı Akdeniz Bölgesi için ise fırtına uyarısı yapılırken; bazı illerde ise okullar tatil edildi.

YENİSAFAK.COM.TR / AJANSLAR
00:00 - 6/01/2013 Pazar
Güncelleme: 14:45 - 6/01/2013 Pazar
Yeni Şafak
Tüm yurtta kar, bazı illerde okullar tatil
Tüm yurtta kar, bazı illerde okullar tatil

Devlet Meteoroloji İşleri Marmara Bölgesi için kar alarmı verdi. Kurumun resmi internet sitesinde yer alan uyarıya göre, bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu(İstanbul,Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) ile Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar'a dönüşmesi, yağışın zamanla etkisini artırarak yarın(Pazartesi) öğle saatlerinden sonra ve Salı günü kuvvetli (5-20 cm) ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) olmak üzere kar şeklinde devam etmesi bekleniyor.

İstanbul'a kar uyarısı

İstanbul Valiliği, gece yarısı başlaması, yarın gece ve salı günü şiddetlenmesi beklenen kar yağışı ile ilgili vatandaşları uyardı. Zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları istenen açıklamada, çıkanların da mutlaka kar lastiği ve zincir bulundurmaları vurgulandı.

İstanbul Büyüşkşehir Belediyesi kar ve soğuk havaya karşı tedbirlerini artırdı. İstanbul Valiliği'de yazılı bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı. Özellikle kış şartlarında olumsuzluklarla karşılaşılmaması için gerekli tedbirleri alınması istendi. Açıklamada, " Vatandaşlar zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalı. Çıkanlar mutlaka zincir, takoz ve halat bulundurmalı. Kural dışı davranışlardan kaçınılmalı. Görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunmalı. Resmi makamlara ait duyuruları takip etmeli."

Kar yağışı başladı

Öte yandan İstanbul'da beklenen kar yağışı şehrin iki giriş noktasında başladı. Silivri ve Pendik ilçelerinde başlayan kar yağışı İstanbul'un yüksek kesimlerden de etkisini göstermeye başladı.

Doğu kara bürünecek

Ayrıca bugün Doğu Anadolu bölge geneli ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (5-20 cm) Bitlis, Muş, Hakkari, Şırnak, Tunceli, Bingöl ve Erzincan çevrelerinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı,

Pazartesi günü; Doğu Anadolu bölge geneli, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda (Sivas, Kayseri, Nevşehir , Niğde ve Yozgat) kuvvetli (5-20cm) , Hakkari, Muş, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı olacak.

Akdeniz'de fırtına

Tahminlere göre, Pazartesi günüsabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6-8 (60-75 km/s) fırtına, açıklarında 7 ila 9 (75-90 km/s) kuvvetli fırtına gerçekleşecek.

Dört ilde okullar tatil
Öte yandan kar yağışı sebebiyle, Tunceli, Kars, Erzurum ve Muş'ta okullar tatil edildi.

11 yıl önce